avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din ...

Doresc să acord fiicei mele (casatorite) o sumă de bani (din vânzarea unei garsoniere) pentru achiziționarea unui apartament. Ce act ar trebui să fac astfel încât dacă se ajunge la un divorț (nu se știe niciodată) să fie obligată să-mi returneze suma de bani acordată, bineînțeles la valoarea unei garsoniere la momentul respectiv.
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:31, 5 Decembrie 2020
dati-le cu imprumut, atunci.

adisor0812 a scris:

Nu este vorba de pedeapsă, ci de faptul că, doresc să-i ajut dar, întrebam de un act prin care să dau banii cu o clauză contractuală prin care să-i oblig să-mi returneze suma.
Bineînțeles după, banii tot la fica mea o să-i dau.
gi-jane2 a scris:

nu inteleg ce doriti... deci daca divorteaza sa va dea banii inapoi ? o pedepsiti sau cum ?
asa se intelege din felul cum ati expus speta.
daca vreti ca numai fiica sa beneficieze de acea suma,b donati-- suma prin act notarial, iar ea cumpara o cota in ume propriu si o cota in comun cu sotul.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vreau ca cumpar un apartament cu banii cash.proprietara ... Silviu111 Silviu111 Buna ziua, vreau ca cumpar un apartament cu banii cash.Proprietara a dobândit apartamentul: 50% prin moștenire de la tatal sau (mama, fratele și sora au ... (vezi toată discuția)
Garsoniera inchiriata cedare bunuri cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu a cedat bunurile mobile si imobile, mamei mele dupa divort. In prezent garsoniera care apartinea ... (vezi toată discuția)