avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... garsoniera inchiriata cedare bunuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

garsoniera inchiriata cedare bunuri

Buna ziua,

Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu a cedat bunurile mobile si imobile, mamei mele dupa divort. In prezent garsoniera care apartinea tatalui meu si care a cedat-o este inchiriata, fara ca mama mea sa ofere vreo suma de bani din ceea ce obtine din chirie mie sau tatalui meu. Tatal meu sau eu ( fiica) avem vreun drept la aceasta chirie, daca garsoniera a fost inchiata sau tatal meu isi poate retrage donatia facuta? Mentionez ca aceasta donatie a fost facuta la tribunal ci nu la notar.

Va multumesc anticipa,
Mirela
Cel mai recent răspuns: Silvia Renate Mihai , Avocat 17:06, 3 August 2011
faptul ca mama dvs isi inchiriaza garsoniera care a devenit bunul dansei si nu va da dvs niciun ban din chiria incasata nu este un motiv pt a solicita revocarea actului de donatie.
Sa inteleg ca a fost vorba de un partaj judiciar iar in urma unei tranzactii, tatal a renuntat la garsoniera in favoarea mamei?
da
Bunul este proprietatea mamei de la data ramanerii definitive a hotararii. Poate sa faca ce doreste cu acest bun imobil, inclusiv sa-l inchirieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare donatie fara sarcina cristinatudor cristinatudor Buna! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: parintii mei au fost casatoriti, timp in care au dobandit un apartament ca bun comun. In anul 2001, pentru ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire la garsoniera tatalui meu? ursulet1974 ursulet1974 BUNA SEARA Pe langa un spatiu com. pe care mi lau donat mie (FIIND UNIC MOSTENITOR) parinti mei mai detin 1ap.cu 2 camere si o garsoniera in care stau ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire sau cum ramai fara casa silviu3marian silviu3marian Buna ziua Iata un caz . Se dau doi batrani.acum cateva zeci de ani. Care au doi baieti si o fata legitimi.La un moment dat,batrana(mama celor doi fii si ... (vezi toată discuția)