Iata un caz . Se dau doi batrani.acum cateva zeci de ani. Care au doi baieti si o fata legitimi.La un moment dat,batrana(mama celor doi fii si fiica) decedeaza. Deci ne raman batranul ,doi baieti si o fata.Batranul se recasatoreste.Noua mama are si ea un fiu.Se face succesiune.Deci jumatatea(dintr-o casa ca despre atat e vorba) mamei revine celor 2 fii si fiicei.,.Din cei doi fii legitimi si fiica, fiica locuieste in alta parte iar fiul mai mare de asemenea are casa lui.Se face un act,dupa cel de succesiune prin care fiica si fiul care locuiesc in alta parte(sunt casatoriti si maritata) renunta la partea lor revenita in urma succesiunii si nu au nici o pretentie.Deci ies din cauza. Ramane batranul si fiul cel mic.care locuiesc in aceeasi casa cu "noua batrana " si fiul ei,adica fiul vitreg al batranului.De curand ,fiul cel mic (bolnav de ani de zile de epilepsie in forma cronica) a decedat. Verificandu-se actele gasite in camera lui,se gaseste un act cel putin ciudat.CONTRACTsi anume un contract de inchiriere.Ce avea inchiriat? Batranul(adica tatal lui legitim) i-a inchiriat 19m2 adica doua camere si bucatarie, durata chiriei fiind DEFINITIVA ,cu chirie 0.Pe verso
scrie ca batranul i-a inchiriat fiului ca titular citez ; : "Xulescu Gica(chirias principal) inchiriaza lui Xuslescu Titel(impreuna cu sotia si fiul....etc)
INTREBAREA MEA ESTE:
1. Daca batranul era proprietar majoritar de ce in paranteza e trecut (chirias principal)? De ce e formulat contractul asa?
2 .Intre timp Titel (a divortat acum 2 sau 3 ani de sotia lui).Iar de curand a decedat.Deci intrebarea 2: Copilul lui Titel(care era trecut in contractual de chirie) are vreun drept de locuit in continuare acolo?
Fiind fiul putea sa locuiasca in acea casa,nu neaparat cu chirie chiar si 3.Credeti ca batranul a semnat ceva(probabil cand era pilit) cum ar fi vrun act de donatie caetre fiul vitreg? va stau la dispozitie pentru mai multe amanunte,ca poate eu nu am formulat chiar corect.Va multumesc!
sincer...dvs. puneti intrebarile si noi raspundem, nu invers...este interesul dvs....:D
nu prea se intelege mare lucru...dar:
1. daca nu era transcris contractul de inchiriere se poate usor anula, mai ales ca nu prea este contract de inchirirere, neavand pret.
2. daca se facea o donatie trebuia facuta musai in forma autentica deci la notar. se poate cere daca batranul a decedat si a donat apartamentul, reductiunea liberalitatilor excesive
Locuinta, posesie
anna_ema
buna ziua
v-as ruga sa ma sfatuiti intr-o problema cu care ma confrunt in momentul de fata:in 2005 am cumparat o locuinta de la o persoana,s-au intocmit ... (vezi toată discuția)