avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de mostenire la garsoniera tatalui meu?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de mostenire la garsoniera tatalui meu?

BUNA SEARA

Pe langa un spatiu com. pe care mi lau donat mie (FIIND UNIC MOSTENITOR) parinti mei mai detin 1ap.cu 2 camere si o garsoniera in care stau eu de10-15 ani cu
sotia -7ani si
fiica mea de 1.7ani
In toti acesti ani garsoniera a fost utilata de mine (geamuri ,usa metalica ,proiect la gaz pt.al 2-lea foc centrala ternica izolatie ext. mobila facuta la comanda) neplatind nici o chirie Cand mi-am schibatat buetinul am fost luat de tata in locatie
INTREBAREA MEA ESTE daca eu am vruen drept in aceasta garsoniera in cazul unei vanzari sau inchirieri catre alta persona sau daca pot fi evacuat in strada pur si simplu fara nici un drept
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 12:55, 28 Februarie 2013
Stimat forumist,

Înțeleg că părinții dvs trăiesc, iar garsoniera le aparține.

Atunci ce drept să aveți asupra bunului lor? Dacă aveți ceva investiții ce se pot recupera, poat fi considerate un drept de creanță, drept prescriptibil în trei ani - data realizării acestora. Respectivul drept este opozabbil doar părinților, nu și terțului căruia i se vinde/închiria garsoniera.

Cu stimă.
ma gandeam la faza cu divortul ,unde dupa o anumita perioada de casatorie am inteles ca se face un partaj indiferent de bunurile mobile sau imobile detinute de parti la inceputul casatoriei
la dicort se face partaj, in functie de bunurile comune avute si de contributia la achizitionarea acestora.
In ambele cazuri aveti doar un dept de creanta pt imbunatatirile aduze.
Chestia cu dobandirea dreptului de proprietate asupra bunurilor sotului dupa o perioada anume de la casatorie ma da pe spate. Chiar nu stiu de unde au auzit toti lucrul asta. Dreptul de proprietate nu se poate obtine astfel. (Nu m-am putut abtine, trebuia sa comentez. E a 'nspea oara cand aud porcaria asta cu dobandirea proprietatii)
Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
Ciprian Maftei, Consilier juridic
Stimat forumist @ursulet1974,

Din mesajul dvs nu se prea înțelege problema pe care doriți să o expuneți - cel puțin eu nu am înțeles-o.

În primul rând ați afirmat: Pe langa un spatiu com. pe care mi lau donat mie (FIIND UNIC MOSTENITOR) parinti mei mai detin 1ap.cu 2 camere si o garsoniera in care stau eu ...

Subsidiar, se pare că vă referiți strict la respectiva garsonieră.

Nu menționați că părinții au decedat, deci nu apare că ar fi fost deschisă succesiunea de pe urma lor. De altfel, din mesajele dvs anterioare, reiese chiar că există discuții cu părinții dvs pentru revocarea donației privind un spațiu comercial - distinct de garsoniera în discuție.

În ultimul rând, apare că întrebarea postată privește ... daca eu am vruen drept in aceasta garsoniera...

Prin urmare, cu tot respectul, nu am înțeles nicidecum la ce vă referiți - ma gandeam la faza cu divortul - care este problema în legătură cu vreun divorț?

Din ceea ce am văzut, nu reiese că bunul ar fi al dvs, așa că, dacă divorțați de soția dvs, ce bun partajați? Garsoniera, repet, nu apare ca fiind a dvs, cu sau fără soție, apare ca fiind a părinților. Bunul altuia nu se poate partaja nicidecum.

Astfel, cred că ar trebui să expuneți problema detailat pentru a se putea da un răspuns.

Cu stimă.

Ultima modificare: Joi, 28 Februarie 2013
andreigrigoriu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garsoniera inchiriata cedare bunuri cerulsenin cerulsenin Buna ziua, Parintii mei sunt divortati, iar tatal meu a cedat bunurile mobile si imobile, mamei mele dupa divort. In prezent garsoniera care apartinea ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire sau testament? ContSters280210 ContSters280210 Buna seara! Parintii vor sa imi faca acte pe o garsoniera. In afara actului de vanzare-cumparare ce poate sa imi faca , act de mostenire sau ... (vezi toată discuția)