avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... inmatriculare si transfer proprietate auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

inmatriculare si transfer proprietate auto

buna ziua!
am achizitionat un autoturism in data de 24.11.2009 din jud BV (eu fiind din CV), am intocmit actul de vanzare cumparare, s-a achitat pretul cerut, am primit masina si toate actele acesteia. doar ca , vanzatorul nu si-a achitat impozitele si amenzile , astfel incat nu am putut obtine certificatul fiscal. deasemenea, refuza sa le plateasca incercand sa ma forteze pe mine, dar suma este destul de mare 6.000 ron.
am gasit un cumparator, cu care am incheiat act de vanzare cumparare, omul spunand ca se va descurca el cu certificatul fiscal si va efectua inmatricularea.
problema mea este ca, primul vanzator incearca sa ma acuze ca i-am furat masina, si ca daca nu achit eu taxele lui ma da pe mana politiei. cumparatorul final a incercat sa rezolve pe cale amiabila cu primul proprietar , aceasta problema, dar nu au reusit sa ajunga la un consens.
va rog sa-mi spuneti daca contractul facut de mine (de pe numele meu, pe cumparatorul final) este valabil, chiar daca nu am reusit sa depunem actele intrucat nu avem acel certificat fiscal. deasemenea, ce implicatii are o eventuala reclamatie a vanzatorului (desi e absurd) ca i-as fi furat masina?se incepe urmarire penala, se inregistreaza masina ca fiind furata? eu o consider o pierdere de timp din partea lui, dar incep sa ma nelinistesc pt ca au trecut cele 30 zile si masina nu a putut fi transferata. ce ne sfatuiti sa facem? unde trebuie sa se adreseze cumparatorul final, pentru a-l obliga pe vanzator la plata amenzilor?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:11, 30 Decembrie 2009
Contractul de vanzare-cumparare incheiat fara plata taxelor si impozitelor si fara declaratia fiscala a transferului de proprietate este nul de drept. Prin urmare, puteti solicita si in instanta obligarea vanzatorului autoturismului la plata taxelor aferente acestuia, din moment ce a facut vanzarea in mod dolosiv, fara plata acestora. Mai mult, puteti incerca, in situatia in care vi s-a prezentat initial de catre acelasi vanzator ca vi se va face o vanzare in mod corect, pentru a primi pretul, sa-i faceti chiar o plngere penala pentru infractiunea de inselaciune (art.215 C.pen.). Aceasta deoarece, a incasat pretul vanzarii, fara sa indeplineasca acele acte care fac posibil transferul real al proprietatii, desi cred ca, initial v-a prezentat in mod eronat adevarul.
Eu va sfatuiesc sa apelati la un avocat, iar situatia este rezolvabila, chiar daca va va da ceva batai de cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Serie de vanzari auto nedeclarate la finante, inmatriculare masina matheszabi matheszabi Este vorba despre un autoturism - la jumatate de pret, aprox. Talonul e pe numele de PPIS. - cred ca a uitat sa puna in talon \"instrainat catre...\" Este ... (vezi toată discuția)
Transcriere drept de proprietate auto ContSters334813 ContSters334813 Buna ziua, Am cumparat un autoturism si as dori sa transcriu dreptul de proprietate (adica sa intru in posesia acestuia si in acte). Am intocmit contractul de ... (vezi toată discuția)
Masina neinscrisa la timp, consecinte cirnu cirnu Bună ziua ce se întâmplă dacă a cumpărat mașină de la proprietar acum 2 luni s nu am inscriso în termen de 30 de zile? Multumesc. (vezi toată discuția)