avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, am o teava pluviala care imi strabate de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, am o teava pluviala care imi strabate de sus pana ...

Buna ziua, am o teava pluviala care imi strabate de sus pana jos bucataria si pe care, din considerente functionale, am nevoie sa o mut 10 cm lateral. Exista vreun aspect juridic legat de lucrul asta de care trebuie sa tin cont? E ilegal? Multumesc
Cel mai recent răspuns: cipihoria , utilizator 11:30, 14 Decembrie 2020
Ca sa o mutati veti folosi coturi. La o aversa puternica, faptul ca i-ati modificat verticalitatea ar putea crea probleme de scurgere cit mai rapida. Legal, s-ar putea sa aveti probleme:
Articolul 34
(1)Utilizarea proprietatii individuale este stabilita de proprietar in conformitate cu destinatia acesteia.
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.
[ link extern ]
Aveti posibilitatea tehnica ,pentru a nu afecta aspectul instalatiei sa realizati prin intermediul unor ancore metalice,
distantarea instalatiei de perete
In cazul de care vorbesc, intentia mea e sa deplasez catre stanga teava cu totul, aceasta teava strabate longitudinal un perete pe care vreau sa pun 2 corpuri de 60 cm, cumuland 120 cm in latime, ori teava mananca vreo 5-6 cm din aceasta latime, inaltimea corpurilor e de 220, iar a camerei de 240, as avea 20 cm spatiu de manevra din tavan, ma gandesc, pentru a o devia putin, cat sa fac loc, daca e posibil tehnic si legal.
Pentru o interventie eficienta este necesar sa executati scurgerea la parametrii egali,respectiv intreaga instalatie sa aiba acelasi diametru


cipihoria a scris:

pentru a o devia putin, cat sa fac loc, daca e posibil tehnic si legal.

Tehnic cred ca trebuie sa folositi coturi la 135 de grade.

Alte discuții în legătură

Mutare teava pluviala langa perete IonutS89 IonutS89 Mutare teava pluviala. Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament situat la parter si fostul proprietar a daramat debaraua (la fel cum au facut si restul ... (vezi toată discuția)
Partile comune la bloc. Gabriel Murica Gabriel Murica Buna ziua. Am o \"disputa\" cu un vecin referitor la partile comune ale instalatiilor din bloc. Cladirea a fost construita prin 1958 si din pacate nu mai ... (vezi toată discuția)
Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul ... Clearly Clearly Sunt proprietara de 7 ani a unui apartament la etajul 4 ( ultimul etaj de pe scara) si in debara am teava pluviala. In weekend, datorita ploilor si a ... (vezi toată discuția)