avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mutare teava pluviala langa perete
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mutare teava pluviala langa perete

Mutare teava pluviala. Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament situat la parter si fostul proprietar a daramat debaraua (la fel cum au facut si restul vecinilor). Doar ca a ramas o teava pentru ape pluviale la 60-70 cm de perete. Din punct de vedere legal, pot muta acea teava langa perete? Daca da, cui trebuie sa cer acordul? Mutarea se va face cu acelasi tip de teava (cel putin ca diametru), si ma gandeam la 45grade sau chiar 30 pentru a curge mai natural, nu ma deranjeaza atata timp cat pot scapa de stalpul din mijlocul bucatariei :)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 18:48, 9 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E vorba de o instalatie parte comuna, prin urmare raspundeti legal de orice interventie facuta asupra acestei tevi.
Articolul 34
(2)Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale in vigoare referitoare la autorizarea executarii lucrarilor de constructii de catre autoritatea administratiei publice competente, fara a pune in pericol integritatea structurala a condominiului, rezistenta mecanica, stabilitatea si siguranta cladirii sau a altor proprietati individuale, precum si buna functionare a instalatiilor aferente acestora.


Puteti fi reclamat si amendat conform :
Articolul 102 (1)Urmatoarele fapte constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa constituie, potrivit legii penale, infractiuni:
...............
f)punerea in pericol de catre proprietari a integritatii structurale a condominiului sau a altor proprietati individuale, precum si a bunei functionari a instalatiilor aferente acestora;
[ link extern ]

Ideal ar fi sa vorbiti si cu ceilalti vecini de deasupra, daca tot ziceti ca au facut aceeasi lucrare de a desfiinta debaraua, sa executati o lucrare comuna de a devia/inlocui aceasta scurgere.
Multumesc pentru interventie.
Pe scurt
La etajul 1 este un vecin nou.
La etajul 2 este chirias.
La etajul 3 este o tanti in varsta.
La etajul 4 s-au facut renovari acum ~2 ani

In principiu daca as face o hartie cu tabel nominal cu cei de pe palier, semnat de fiecare si stampilat de presedintele asociatiei, ar fi suficient? Unii dintre vecini, cel putin cel de la etajul 4 a renovat complet acum vreo 2 ani, cu siguranta nu va dori sa faca modificari (dar ma inteleg bine cu proprietarul, nu cred ca ar refuza sa-mi dea o semnatura), iar la etajul 3 este o tanti in varsta care a zis ca imi semneaza, dar ea nu modifica nimic in casa pentru ca nu-si permite.

Noul vecin de deasupra face renovari de ceva timp prin casa, deci si pentru el probabil ar fi un bonus sa mute teava din mijlocul bucatariei :)

Orice idee prin care pot face asta legal ar fi bine-venita.
Multumesc anticipat.
Dacă nu e bine făcută modificarea va puteți trezi cu apatrametul inundat în caz de ploaie torențială.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am o teava pluviala care imi strabate de sus pana ... cipihoria cipihoria Buna ziua, am o teava pluviala care imi strabate de sus pana jos bucataria si pe care, din considerente functionale, am nevoie sa o mut 10 cm lateral. Exista ... (vezi toată discuția)
Vecinul de sus a renovat și și-a mutat bucătăria în dormitor, ... LiviuLA LiviuLA Vecinul de sus a renovat și și-a mutat bucătăria în dormitor, unde a pus gresie pe jos. Deci acum am o bucătărie deasupra dormitorului meu, cu toate ... (vezi toată discuția)
Lipsa presiune apa din cauza vecinului de dedesubt Ioanac93 Ioanac93 Buna ziua. Stau la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje, deci la ultimul. Vecinul de sub mine a facut renovari si a schimbat teava de apa, de atunci eu ramanand ... (vezi toată discuția)