avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In partaj poate o persoana,sa ceara,Ajutor public ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In partaj poate o persoana,sa ceara,Ajutor public -Judiciar desi lucraza in Strainatate si are un venit consistent ?

In partaj poate o persoana,sa ceara,Ajutor public -Judiciar ? deși lucrez in Strainatate în Germania , este Constitutional ? sau legal
Nu mi se pare corect ?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
Dan Mihai, utilizator
Nu poate dacă are venituri consistente.
Multumesc pentru raspuns ,
Are venituri in strainatate , am depus la dosar dovezi iar instanta ia admin ? numi vine sa cred ? ce as puate aface in cazul de fata domnule avocat ?
A primit acest ajutor?
Ma scuzati ca raspund asa tarziu , Da Domnule Avocat la primit , ce sa fac ?
Buna seara,

Potrivit art. 17 alineat 2 din OUG 51/2008, dacă instanța constată că cererea de ajutor public judiciar a fost făcută cu rea-credință, prin ascunderea adevărului, va obliga, prin încheiere, pe cel care a beneficiat nejustificat de ajutor public judiciar la restituirea cu titlu de despăgubire a sumelor de care a fost scutit, precum și la o amendă în cuantum de până la 5 ori suma pentru care a obținut nejustificat scutirea.

Orice persoana interesata poate sesiza instanta de judecata, prezentand inscrisuri doveditoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru. reclamantul a dat o declarație falsa precum ... sorin33 sorin33 Taxa de timbru. Reclamantul a dat o declarație falsa precum ca el nu are venituri (el lucrând în străinătate),și a obținut ajutor judiciar iar acum ... (vezi toată discuția)
Esalonare taxa timbru pe 36 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, va rog raspundeti-mi la urmatoarea intrebare: Se poate esalona taxa de timbru pentru mai mult de 24 luni? Eu stiam ca nu. Fostul meu sot, pt ca-si ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa judiciara Brokeru22 Brokeru22 Doresc sa chem in judecata o societate de asigurari pentru plata sumei de 94.000 lei. Taxa judiciara este destul de mare, peste 3000 lei, si doresc sa ma ... (vezi toată discuția)