avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere în avocatură , reabilitare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere în avocatură , reabilitare

Buna seara, daca o persoană a fost condamnată la 1 an de inchisoare cu suspendare plus un termen de probațiune de 2 ani de zile pentru o infracțiune la regimul rutier, după ce intervine reaabilitarea de drept, aceasta mai poate susține examenul de admitere in baroul de avocatură in condițiile in care a intervenit reabilitarea, iar aceasta are cazierul judiciar curat?Intreb deoarece unul dintre criterile de nedemnitate ale acestei meserii este ''cel condamnat definitiv prin hotărâre judecătorească la pedeapsa cu închisoare pentru săvârşirea unei infracţiuni intenţionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei'' . Pe lângă acest aspect, mai este necesară și o declarație precum canditatul nu se află in niciunul dintre cazurile de nedemnitate, aici specificandu-se condamnarile definitive.O altă intrebare, dacă cazierul judiciar este curat, se trece în declarație acea condamnare veche?
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2020
TudorM156, utilizator

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare mir52 mir52 daca exista condamnare definitiva cu suspendare , neavand antecedente , poate aparea in cazier? daca aceasta persoane face facultatea de drept , i-ar afecta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! examen auto - reabilitare judecatoreasca - cazier curat vladconstantin vladconstantin Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri,daca se poate cumva sa ma ajutati va rog, in August mi-a fost luat permisul din cauza consumului de alcool la volan,s-a ... (vezi toată discuția)
Profesia de avocat tedyshor_love tedyshor_love as dori si eu o lamurire cu privire la profesia de avocat.sa spunem ca as fi suferit cu cva timp in urma o pedeapsa cu suspendare sau eventual o amenda ... (vezi toată discuția)