avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Am nevoie de indrumare cu privire la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Am nevoie de indrumare cu privire la întocmirea ...

Buna seara!
Am nevoie de indrumare cu privire la întocmirea unui dosar pentru un proces de dezbatere a unei moșteniri.
Situația e urmatoarea:
Tatăl meu are un frate și o sora.Sora a decedat în urma cu 1 an și câteva luni.Sora nu a avut copii și era casatorita de peste 10 ani a doua oara.Inainte de căsătorie avea apartamentul în care locuia cu soțul,iar în timpul căsători a achiziționat un teren.Tatal meu împreună cu fratele și cumnatul nu au ajuns la nicio înțelegere.Vreau sa menționez și faptul ca în urma cu 3 ani tatăl meu,cu fratele și sora au dezbatut succesiunea după mama lor.Tatal meu este frate doar de mama cu defuncta și celalalt frate.In masa succesorala întra terenul,apartamentul și moștenirea după decesul mamei?Vreau sa adaug si faptul ca tatăl meu a mers și a cerut un extras de carte funciară pe numele surorii din care rezulta doar terenul pe numele ei.
Poate soțul sa îl treacă pe numele lui după decesul soției?
Va rog sa îmi spuneți actele necesare întocmirii dosarului și ce trebuie sa conțină cererea de dezbatere a succesiunii.
Cel mai recent răspuns: mirela_7 , utilizator 19:33, 6 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea o redactează un avocat după o discuție cu dvs si o consultație a documentelor avute.Daca nici în aceste procese în care riscati să pierdeți sume importante de bani,în care se efectuează expertize,se administreaz probe,se invocă probleme de drept nu intelegeti să vă angajați av atunci o faceți pe riscul dvs.
Nu cred ca m-am făcut înțeleasă și nu cred ca mi-ati răspuns la intrebari.Doresc informare și cred ca eu decid ce voi face pe mai departe.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cererea o redactează un avocat după o discuție cu dvs si o consultație a documentelor avute.Daca nici în aceste procese în care riscati să pierdeți sume importante de bani,în care se efectuează expertize,se administreaz probe,se invocă probleme de drept nu intelegeti să vă angajați av atunci o faceți pe riscul dvs.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sotul mosteneste o jumatate din avere daca vine in concurs numai cu fratii defunctei.
in masa succesorala a matusii dvs intra apartamentul ei bun propriu si ce a mostenit de la mama sa si jumatate in teren, fiind bun comun cu sotul. Sotul nu isi poate trece terenul in intregime in proprietatea sa decat dupa ce de dezbate succesiunea dupa sotia sa.
daca nu se inteleg, vor continua in instanta. Intai, se merge la notar, incercandu-se pe cale amiabila.
cealalta jumatate, cea care urmeaza sa se imparta intre frati, nu se imparte egal, fratele tatalui va lua mai mult , fiind frate si dupa mama si dupa tata. fratele tatalui ia 3/4 si tata 1/4 din jumatatea surorii defuncte si jumatate, sotul

Mulțumesc mult@

gi-jane2 a scris:

sotul mosteneste o jumatate din avere daca vine in concurs numai cu fratii defunctei.
in masa succesorala a matusii dvs intra apartamentul ei bun propriu si ce a mostenit de la mama sa si jumatate in teren, fiind bun comun cu sotul. Sotul nu isi poate trece terenul in intregime in proprietatea sa decat dupa ce de dezbate succesiunea dupa sotia sa.
daca nu se inteleg, vor continua in instanta. Intai, se merge la notar, incercandu-se pe cale amiabila.
cealalta jumatate, cea care urmeaza sa se imparta intre frati, nu se imparte egal, fratele tatalui va lua mai mult , fiind frate si dupa mama si dupa tata. fratele tatalui ia 3/4 si tata 1/4 din jumatatea surorii defuncte si jumatate, sotul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sotie doru58 doru58 Daca sotia este decedata si era mostenitoarea unei cote dintr-un teren si o casa(in provincie), impreuna cu alte trei surori si mama sa, dar intre timp a murit ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Drepturi la mostenire petruta74 petruta74 Buna ziua.As dori sa stiu cine are drept la mostenire dupa moartea unui parinteSuntem 5 freati ,un baiat din prima casatorie al maei,si 4 fete din cea dea 2 ... (vezi toată discuția)