Se da urmatoarea situatie:
Persoana fizica face un contract de imprumut cu o banca pentru o anumita suma de bani, iar dupa cativa ani persoana fizica are probleme financiare si nu mai achita restul sumei imprumutate, banca intrand in judecata cu persoana fizica si astfel apare procedura de executare silita.
Asadar, persoana fizica va avea poprire pe salariu pana banca isi recupereaza toata suma.
Ulterior, aceeasi persoana fizica isi deschide un PFA (Persoana Fizica Autorizata) si lucreaza cu diverse firme, contactele de prestare a serviciilor fiind facute pe PFA, nu pe persoana fizica.
Intrebarea mea este urmatoare, banca mai poate pune poprire pe veniturile incasate de PFA, avand in vedere faptul ca acel contract initial de imprumut a fost acordat pe persoana fizica, si nu pe PFA?
Creditorul/Banca/Executorul judecatoresc este obligat sa verifice si sa execute SURSELE DE VENIT ale DEBITORULUI. Debitorul -persoana fizica- obtine venituri impozabile din activitatea individuala. Executorul judecatoresc face demersuri ca sa execute sursa de venituri a Debitorului. Insa probabil, asa cum rezulta din textul lui RobertN163, executorul pune poprire pe Veniturile PFA ignorand faptul ca aceasta "PFA-aul" functioneaza precum oricare entitate LUCRATIVA, deci are Venituri si Cheltuieli pe baza carora prin deducerea uneia din cealalta se stabileste VENITUL IMPOZABIL al PFA, venit din care dupa deducerea CAS, CASS, si IMPOZIT se poate determina VENITUL NET care poate fi supus executarii silite, ceea ce inseamna ca pe baza declaratiei din anul precedent executorul este in drept sa solicite incasarea in anul in curs. Cam ciudat, insa cam asa ar trebui sa functioneze. Situatia se clarifica daca Debitorul devine propriul sau angajat la PFA.
Imprumut
tuilleries
Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial.
Daca se realizeaza acest ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut
trion74
Am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica si am facut un contract de imprumut la notar prin care se stipuleaza: ,, Noi partile convenim de comun ... (vezi toată discuția)