avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Persoana fizica ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, Se da urmatoarea situatie: Persoana fizica face un ...

Buna ziua,

Se da urmatoarea situatie:
Persoana fizica face un contract de imprumut cu o banca pentru o anumita suma de bani, iar dupa cativa ani persoana fizica are probleme financiare si nu mai achita restul sumei imprumutate, banca intrand in judecata cu persoana fizica si astfel apare procedura de executare silita.
Asadar, persoana fizica va avea poprire pe salariu pana banca isi recupereaza toata suma.

Ulterior, aceeasi persoana fizica isi deschide un PFA (Persoana Fizica Autorizata) si lucreaza cu diverse firme, contactele de prestare a serviciilor fiind facute pe PFA, nu pe persoana fizica.

Intrebarea mea este urmatoare, banca mai poate pune poprire pe veniturile incasate de PFA, avand in vedere faptul ca acel contract initial de imprumut a fost acordat pe persoana fizica, si nu pe PFA?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
RobertN163, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 08:50, 7 Decembrie 2020
Creditorul/Banca/Executorul judecatoresc este obligat sa verifice si sa execute SURSELE DE VENIT ale DEBITORULUI. Debitorul -persoana fizica- obtine venituri impozabile din activitatea individuala. Executorul judecatoresc face demersuri ca sa execute sursa de venituri a Debitorului. Insa probabil, asa cum rezulta din textul lui RobertN163, executorul pune poprire pe Veniturile PFA ignorand faptul ca aceasta "PFA-aul" functioneaza precum oricare entitate LUCRATIVA, deci are Venituri si Cheltuieli pe baza carora prin deducerea uneia din cealalta se stabileste VENITUL IMPOZABIL al PFA, venit din care dupa deducerea CAS, CASS, si IMPOZIT se poate determina VENITUL NET care poate fi supus executarii silite, ceea ce inseamna ca pe baza declaratiei din anul precedent executorul este in drept sa solicite incasarea in anul in curs. Cam ciudat, insa cam asa ar trebui sa functioneze. Situatia se clarifica daca Debitorul devine propriul sau angajat la PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o nelamurire referitoare la anunturile postate pe internet referitoare la imprumuturile de bani printr-un act notarial. Daca se realizeaza acest ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana fizica mariavictor mariavictor Buna ziua, Am o executare silita pe persoana fizica, pentru care am primit adresa de poprire la una din societatile unde am lucrat pana la data ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut trion74 trion74 Am imprumutat o suma de bani de la o persoana fizica si am facut un contract de imprumut la notar prin care se stipuleaza: ,, Noi partile convenim de comun ... (vezi toată discuția)