avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, zilele trecute a decedat cumnatul meu, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, zilele trecute a decedat cumnatul meu, însă nu ...

Bună ziua, zilele trecute a decedat cumnatul meu, însă nu era căsătorit cu sora mea și nici nu lucra cu contract de munca. Are 5 copiii. În aceste condiții sora mea beneficiază de ajutor de înmormântare, sau de vreun fel de ajutor?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 05:32, 8 Decembrie 2020
Într-o situație asemănătoare, cu diferența că decedatul neasigurat nu avea copii, de la Casa de pensii s-a dat următorul răspuns: sora decedatului nu beneficiază de ajutor de deces pentru că nu e membru de familie prevăzut în listă.
Nu a beneficiat nici mama lui pentru că avea peste 26 de ani.

Pe lista celor în cazul decesului cărora se acordă ajutor sunt doar următorii:

• soţul/soţia
• copiii în vârstă de până la 18 ani sau, dacă îşi continuă studiile, până la terminarea acestora, fără a depăşi vârsta de 26 de ani
• părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi.

Frații nu.
Doar unul dintre copiii lui, dacă ar lucra cu forme legale (lucru puțin probabil), ar putea cere ajutorul.
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
Emilika40, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce in cazul pensionarului sau asiguratului poate cere ajutorul ... Mladin Sandina Mladin Sandina De ce in cazul pensionarului sau asiguratului pot cere ajutorul de inmormantare membrii familiei sau orice persoana care dovedeste ca a suportat cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Ajutor de deces Elena Bagyinka Elena Bagyinka Buna ziua,mi-a decedat un cumnat,el nu mai lucra de o luna pur si simplu nu a mai mers la lucru ,avem dreptul la ajutor de inmormantare sau deces? Multumesc ... (vezi toată discuția)
Ajutor deces pt frate AlinaSde AlinaSde Buna ziua! De ce nu se acorda ajutor deces surorii asigurate care s-a ocupat de inmormantarea unui decedat neasigurat si fara alta familie cu exceptia surorii ... (vezi toată discuția)