avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camera video montata de asociatia vecina catre blocul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camera video montata de asociatia vecina catre blocul meu

Locuiesc intr-un ansamblu de blocuri noi. Asociatia vecina si-a montat camere video care filmeaza in parcarea blocului meu (este o parcare delimitata de bariere la intrare).

Simt ca mi se aduce un prejudiciu prin faptul ca sunt filmat de fiecare data cand merg la masina sau cand parasesc incinta cu masina.

Este legal ce face asociatia vecina?
Ultima modificare: Luni, 7 Decembrie 2020
fiordul, utilizator
Cel mai recent răspuns: fiordul , utilizator 14:21, 22 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dvs. credeti ca exista ceva ilegal, puteti face reclamatie la ANSPDCP :
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
latka, utilizator
Multumesc, dar eu asta intreb. Daca este legal sau nu.
Pai v-am dat raspunsul si v-am indrumat catre autoritatea in materie. Dvs. ati spus "simt ca mi se aduce un prejudiciu", ANSPDCP va decide exact daca vi se aduce, sau nu, un prejudiciu.

Dvs. va veti expune detaliat problema si ei vor verifica legalitatea situatiei.

De exemplu, treceti in fiecare zi pe linga o cladire care e protejata de camere video. Va simtiti si atunci ca vi se aduce un prejudiciu ? Cum s-a materializat prejudiciul respectiv ? Ce vatamare ati suferit ?
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
latka, utilizator
daca locurile de parcare sunt proprietate privata trebuie sa ceara acordul.....insa nu vad exact prejudiciul ci doar avantajul ca in caz ca se intampla ceva puteti cere inregistrarile
fiordul a scris:
Este legal ce face asociatia vecina?

E legal. E bine. E corect. Asta este viitorul. Politia are nevoie de cat mai multe camere de supraveghere. E bine pentru toata lumea. Oricum, sunt mii de sateliti care va/ne numara firele de par de pe cap, asa ca ...

Alte discuții în legătură

Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex ... Zopo Zopo Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex rezidential cu supraveghere video pe zona de parcare . Filmările respective . Pot fi ... (vezi toată discuția)
cameră spion de supraveghere montată în vizorul ușii la bloc este legal ? olive75 olive75 Vecinul de la bloc și-a montat Cameră spion de supraveghere în vizorul ușii , este legal ?. Când vecinul de vizavi deschide ușa, filmează ce se petrece ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere Alina.aly Alina.aly Buna seara! Locuiesc intrun andamblu de case cu o curte comuna in fata casei,mai exact 2 locuri de parcare in fata fiecarei case,teren propietate personala si ... (vezi toată discuția)