avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex ...

Buna ziua ,acu o luna am cumpărat un apartament într-un complex rezidential cu supraveghere video pe zona de parcare . Filmările respective . Pot fi folosite fara acordul meu.? In momentul când m-am mutat ,trebuia să îmi ceară cineva acordul pentru a mă filma ? Da sau nu ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:45, 2 Noiembrie 2021
daca locul de parcare este proprietate privata...in sensul ca are nr cadastral separat si este precizat in ctr de vanzare.....trebuie sa va ceara acordul

pentru a usura lucrurile, pot marca pe camera locul de parcare sa nu fie filmat/inregistrat

teoretic se subintelege ca atunci cand ati cumparat apartamentul, ati acceptat si termenii acestor camere
Locul de parcare este trecut în contract , sa " evite " filmarea locului meu de parcare nu prea au cum . Deoarece camera este montate pe clădire fix deasupra locului de parcare . Și dacă nu au acordul meu , au dreptul de a distribuie filmările video fara acordul meu ?
Din softul camerei se poate seta sa ignore o anumita parte din suprafata filmata efectiv

Practic selecteaza un dreptunghi cat este suprafata locului de parcare si in inregistrare apare un dreptunghi negru pe pozitia locului de parcare

Oricum nu inteleg ce anume va deranjeaza la faptul ca va filmeaza si protejeaza locul de parcare/autoturismul

Inregistrarile in mod normal nu pot fi prelucrate decat in cazul cererii politiei sau al unei instante
Daca este vorba despre complex rezidential,rezulta ca terenul are statut privat,situatie in care pentru instalare sistem preluare si stocare imagini era obligatoriu sa va fie solicitat acordul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camera video montata de asociatia vecina catre blocul meu fiordul fiordul Locuiesc intr-un ansamblu de blocuri noi. Asociatia vecina si-a montat camere video care filmeaza in parcarea blocului meu (este o parcare delimitata de ... (vezi toată discuția)
Postare pe internet video si poze fara acordul tuturor participantilor Cs    B Cs B Buna ziua. M-am gasit intr-o situatie recent care m-a pus pe ganduri. M-am gandit ca cineva de aici stie mai multe despre cazuri de acest gen si poate sa ma ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere alexmihalache alexmihalache Buna ziua. Am si eu o intrebare! in blocul in care locuiesc sau instalat 6 camere de supraveghere 1 camera bate fix pe usa apartamentului meu si ma deranjaza ... (vezi toată discuția)