Buna seara,
Ce ne sfatuiti sa facem daca vrem sa ne casatorim si amandoi avem credit ipotecar pe locuinta si, amandoi avem cate un copil minor rezultat din alte casatorii?
Noi vrem ca aceste imobile sa ramana la copiii nostrii. Apartamentul meu, fetei mele si casa lui, fetei lui. In cazul in care eu decedez, copilul fiind minor, si aflandu-se in grija mamei, ea va mostenii imobilul, in calitate de tutore si, vreau sa stiu ce pot face ca acest imobil sa nu fie vandut pana cand fata va putea sa mosteneasca legal acest imobil, (cred ca la varsta de 18 ani).
Tutorele nu moștenește nimic.
Iar copilul moștenește indiferent de varsta. Nu trebuie să împlinească 18 ani, ca să aibă dreptul la succesiune.
Oricare dintre dvs ar deceda primul, moștenitor este soțul supraviețuitor și copilul sotului decedat. Soțul supraviețuitor va moșteni 1/4, iar copilul 3/4. Fiind in indiviziune, nu vor putea vinde unul fără celălalt.
Deocamdată nu puteti face mare lucru, pentru că apartamentele fiind ipotecate, pentru orice act aveti nevoie de acordul băncii.
Lăsați lucrurile asa deocamdată, iar când veti termina ratele, iar copiii vor împlini 18 ani, fiecare dintre dvs isi poate dona din timpul vieții apartamentul propriului copil.
Casa parintilor
Ghinda02
Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)