avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anularea preavizului de somaj din ce data produce ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anularea preavizului de somaj din ce data produce efecte?

Buna
Sant Simona-Cristina

As dori si eu o lamurire referitor la o decizie cu data emiterii de 20.12.2009 ce am primit-o in data de 28.12.2009 de la firma prin care sunt instintat ca incepind din data de 21.11.2009 sa-mi reiau activitatea in firma in conditiile prevazute in CIM deoarece mai am de efectuat 26 de zile de concediu de odihna ramase neefectuate si incepind cu data de 28.12.2009 sa ma prezint la lucru. Mentionez ca pina in 20.11.2009 am fost in preaviz de somaj , si nici pina in prezent nu mi-a fost inchisa cartea de munca.
Este legala aceasta decizie ?
Daca da din ce data incepe sa produca efecte? eu presupun ca din data comunicarii ; as dorii sa-mi precizati articolul din legea care prevede acest lucru.
Va multumesc . rog raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:55, 28 Decembrie 2009
Daca nu v-a fost inchis carnetul de munca , decizia este legala, deoarece angajatorul a renuntat la incetarea raporturilor de munca si a dispus retractarea deciziei de incetare prin chemarea dvs la munca.

Din data comunicarii isi produce efecte, astfel incat din data de 28.12.2009 trebuie sa mergeti la munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere (desfacere disciplinara) si comunicare decizie. data ... romanul11 romanul11 Concediere (desfacere disciplinara) si comunicare decizie. Data emiterii vs data comunicarii. Decizia inregistrata in revisal cu data emiterii,insa ... (vezi toată discuția)
Data comunicarii - data aplicarii sanctiunii? lbondila lbondila Potrivit art. 268 alin. (3) Codul mumcii, pentru a produce efecte, decizia de sanctionare trebuie comunicata salariatului in 5 zile de la emitere. Care este ... (vezi toată discuția)
Termen predare decizie fost angajat ginutz_a ginutz_a Buna ziua, stie cineva care este termenul de predare a deciziei de incetare a CIM de catre angajator? (vezi toată discuția)