avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIU DE LAUZIE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIU DE LAUZIE

BUNA ZIUA!MA NUMESC TANIA SI DIN DATA DE 2.10.2009 AM NASCUT O FETITA,DAR MEDICUL DE FAMILIE MI-A DAT 158 DE ZILE DE CONCEDIU (CU TOTUL) CE SE INTAMPLA IN ACEST CAZ? NU STIU CUM MA VA AFECTA CAND VOI DEPUNE CEREREA DE INDEMNIZATIE!VA MULTUMESC:
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 18:52, 28 Decembrie 2009
1. Nu mai scrieti exclusiv cu litere mari ca este suparator la ochi.
2. Nu se poate sa fi dat medicul concediu de maternitate (sarcina si lauzie) mai mult decat prevede legea (126 zile).
3. Verificati certificatele medicale, sa nu fie o greseala.
4. Puteti intra in CCC dupa 42 de zile de la nasterea copilului. Daca ati depasit cele 42 de zile nu se intampla nimic.
Codul 8 de indemnizatie adica,acordarea concediului medical pentru sarcina si lauzie nu poate fi acordata pe o perioada mai mare de 126 zile calendaristice.

Verificati daca pe certificatele de concediu medical nu este alt cod de indemnizatie cum ar fi :
-cod 01 boala obisnuita
-cod15 risc maternal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate - prenatal allexs96 allexs96 Buna ziua, intampin urmatoarea situatie, fiind insarcinata in aproape 30 de saptamani. In data de 22.04.2020 am prezentat medicului de familie adeverinta ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate Ramona24 Ramona24 Salut!! La 6 luni jumatate se poate intra NORMAL in concediu de maternitate SAU DOAR LA 7 LUNI JUMATATE? (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si concediile medicale din perioada sarcinii Hellene04 Hellene04 As dori sa-mi spuneti - daca eu sunt in a 30 a saptamana de sarcina, cand pot legal sa intru in concediu prenatal? In baza carei prevederi legale? Si inca ... (vezi toată discuția)