avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Identificarea bunurilor in vederea declansarii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Identificarea bunurilor in vederea declansarii succesiunii

Buna ziua,
Situatia este urmatoarea:
Bunica (casatorita) din partea tatalui meu (decedat cu ceva ani in urma) a decedat la mijlocul lunii februarie. La cateva zile dupa decesul bunicii, a murit si celalat fiu al acesteia (unchiul meu). Cele doua imobile detinute de bunici erau unul pe numele celor doi, iar celalalt pe numele bunicului (dar nu cunoastem exact-bunicul refuza sa ne arate actul de proprietate). Exista de asemenea, la cateva banci, depozite la termen alcatuite din banii bunicilor adunati in timp din chirii obtinute, tranzactii imobiliare, etc., dar sunt trecute pe contul bunicului in stransa legatura cu unchiul (ceea ce stim este ca nu se puteau face operatiuni pe acele conturi si depozite decat daca erau prezenti fizic cei doi- bunicul si unchiul). In prezent bunicul a dorit sa faca succesiunea, ne-am adunat la notar cu totii, doar ca aici a dorit sa faca succesiunea doar dupa un imobil, solicitand de fapt mostenitorilor o renuntare la dreptul de mostenire, cu mentiunea ca nu mai este altceva de adaugat la masa succesorala. Pentru ca de la data decesului bunicii si pana in prezent a refuzat sa puna la dispozitia mostenitorilor detalii despre conturi (sume, numele bancilor unde se afla depozitele/casete de valori, etc), precum si starea celei de-a doua proprietati sau a bijuteriilor bunicii sub pretextul ca nu mai exista altceva in afara acelei proprietati, as vrea sa pun urmatoarea intrebare: ce este de facut in aceasta situatie pentru ca mostenitorii sa intre in posesia informatiilor ce pot duce la identificarea tuturor bunurilor existente si ulterior a cotelor parte din bunurile obtinute in decursul vietii bunicii.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 16:32, 13 Decembrie 2020
Dezbateti mostenirea pe bunurile cunoscute, stabiliti cotele cuvenite, apoi faceti demersuri si pentru alte alte bunuri, conturi, etc, dupa posibilitati. Dar macar cotele si drepturile/obligatiile conexe sa fie in regula. La treaba. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ormenisan alina ormenisan alina Bunica mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005) iar unul a locuit cu ... (vezi toată discuția)
Se poate da declarație de renunțare la moștenire după 4 ani de la deces? AlMaria AlMaria Buna ziua. Am si eu o intrebare referitoare la o declaratie de renuntare la mostenire. Este vorba de un apartament, al bunicilor mei. Dupa moartea bunicului ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)