avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Bunica mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005) iar unul a locuit cu bunica in ultimii ani dar nu au incheiat un contract de intretinere. Dupa moartea bunicii in 2009 am incercat sa discut cu unchiul meu cu privire la impartirea mostenirii dar el doreste sa locuiasca in continuare in casa respectiva desi nu are acordul meu. Intrebarile mele sunt: 1) pot cere eu dezbaterea succesiunii avand in vedere ca am doar o copie xerox dupa certificatul de deces iar restul actelor sunt la unchiul meu care nu este de acord sa mi le dea? 2) am nevoie neaparat de avocat? 3) de ce acte am nevoie concret pentru a deschide succesiunea si care sunt pasii? 4) cam cat ar costa toata treaba asta? Mentionez ca succesiunea pentru tatal meu nu este facuta si cu unchiul meu nu se poate discuta deloc. Multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ormenisan alina , utilizator 11:16, 2 Martie 2010
rezolvati intii succesiunea dupa tatal dv. obtineti certificatul de mostenitor si, apoi, puteti scoate un duplicat dupa certificatul de deces al bunicii/bunicilor si deschide succesiunea dupa acestia venind in gredul de succesor al tatalui dv. cu sau fara acceptul unchiului dv. va aparati si conserva un drept legal. pentru mai multa siguranta si confort consultati un avocat.
Doamna Ormenisan,

Exista doua posibilitati:
1. Incercati sa va intelegeti cu ceilalti mostenitori si dezbateti succesiunea pe cale notariala, situatie in care nu veti avea nevoie de avocat;
2. Daca nu ajungeti la un acord cu ceilalti mostenitori ai bunicilor dvs.- dupa cum spuneti "cu unchiul meu nu se poate discuta deloc"- mergeti direct in instanta, de aceasta data asistata/reprezentata de un avocat.
Mult succes!
avem 3 defuncti:
1.primul decedat in 1990, la ceasta succeiune vor veni sotul supravietuitor, si cei 2 copii, respectiv unchiul si tatal dvs.
2.a doua succesiune este a tatalui dvs, in masa succesorala a tatalui va intra si o cota parte din ce acules depe urma primului defunct.
3. a treia succesiune este cea a defunctului decedat in 2009, aici veti veni dvs prin reprezentarea tatalui dvs. si unchiul.
dezbateti succesiunea de pe urma tatalui dvs- este primul pas.
In anul 2007 celalat unchi al meu a decedat iar eu , bunica si cel de-al doilea unchi am imbartit bunurile acestuia in parte egala deoarece acesta nu a fost casatorit si nici nu a avut copii. Atunci nu am avut nevoie de succesiunea dupa tata. De ce se schimba situatia acum? Unchiul meu spune ca el a investit bani in casa respectiva din Mures dar eu stiu ca banii au fost ai bunicii. Are dreptul sa ceara o cota mai mare din mostenire ? Din cate am inteles de la el ar avea cateva chitante si facturi pentru materiale de constructii cu care a renovat casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ormenisan alina ormenisan alina Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) ... (vezi toată discuția)
Succesiune după bunici, situație foarte complicată. vă rog frumos să mă lămuriți Popescu Lavinia Popescu Lavinia Buna ziua, Bunica mea a decedat in februarie anul acesta si trebuie sa facem succesiunea dupa ea, cât si după bunic, decedat acum 16 ani. A fost unchiul meu ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)