avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara.in urma unui proces de divorț și de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara.in urma unui proces de divorț și de partaj efectuat ...

Buna seara.in urma unui proces de divorț și de partaj efectuat pe cale amiabilă am rămas cu un apartament în România (procesul a fost efectuat în Spania)in acest moment doresc sa vând acest apartament.este nevoie sa se efectueze alt proces de partaj?(in Romania)statul român recunoaște hotărârea pronunțată în tribunalul din Spania?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:21, 10 Decembrie 2020
Da, este recunoscută, dar trebuie să faceți demersurile legale și să inscrieti în Cartea Funciară.
Mulțumesc frumos.ce înseamnă demersurile legale în viziunea dumneavoastră?(partajul este efectuat,semnat de amândoi,tradus legalizat și apostillat)că sa fie recunoscut unde trebuie mers pe teritoriul României?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Înscris în cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineața.in urma cu ceva timp am divorțat pe teritoriul ... vicente73 vicente73 Buna dimineața.in urma cu ceva timp am divorțat pe teritoriul Spaniei (căsătoria era efectuată în România).După încheierea divorțului prin hotărâre ... (vezi toată discuția)
Imobil atribuit in natura -sulta achitata- cum procedez sa figureze pe numele meu? vicente73 vicente73 buna seara.In urma cu cativa ani am cumparat un apartament de la parintii mei(in aceasta perioada eram casatorit )la scurt timp am divortat.casatoria a fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta divort spania pt inregistrare divort si recunoastere in romania ContSters438599 ContSters438599 Stimat/a domna domn Am trimis in bucuresti la tribunal prin Registrul civil din Navodari dosarul cu sentinta de divort in limba spaniola in original si ... (vezi toată discuția)