avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vreau să cumpăr un teren intravilan. Vânzătorul nu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vreau să cumpăr un teren intravilan. Vânzătorul nu are titlu ...

Vreau să cumpăr un teren intravilan. Vânzătorul nu are titlu de proprietate. Doar în R.A. apare pe numele lui. Nu are nici un act al dobândirii, el a moștenit de vreo 40 de ani fără să aibă nici un act.
Ne-am dus la primărie, am identificat parcela și am depus o cerere pentru emiterea unui Titlu, să putem întabula pe numele lui, apoi să mi-l vândă. Au zis că pe baza legii 231/2018 avem o posibilitate ca vânzătorul să obțină acest act.
Însă: de ce spun cei de la primărie că trebuie să așteptăm să întră în vigoare această lege? Au adunat vreo 70 de dosare la sfârșitul anului 2019 și de atunci așteptăm după această lege. Aveți vreo idee ce se întâmplă?

Alte discuții în legătură

Cumparare terenuri in extravilan + intravilan/casa vlad-rusu vlad-rusu Buna ziua, Am citit cateva dintre postarile care sunt pe acelasi subiect si am gasit cateva informatii complete si foarte folositoare. Totusi mai am cateva ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren gabiraco gabiraco Buna ziua. Am titlu de proprietate pe un teren de 10100 mp si din anul 2007 tot incerc sa il intabulez si nu reusesc. Problema este ca Primaria de care ... (vezi toată discuția)
Definitivare cumpărare teren elena adina cojocariu elena adina cojocariu Am vrut să cumpăr un teren la marginea unui sat, în extravilan. Terenul nu era intabulat. În momentul când am vrut să îl intabulez, am descoperit că a ... (vezi toată discuția)