multumesc! eu stiam ca max 2 si statul poate sa ceara salariatului restante cu pana la 3 ani in urma. multumesc.
as mai avea o intrebare conform carei legi se acorda premiul de 10% si cum se acorda si impoziteaza stimulentele , unde as putea gasi aceste informatii. multumesc
Din cate stiu, sunt anumite criterii de repartizare pe salariati a stimulentelor , cum ar fi :
a) gradul de complexitate al lucrarilor si serviciilor prestate si gradul de competenta profesionala;
b) spiritul de initiativa si disponibilitate la indeplinirea sarcinilor suplimentare pentru realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor solicitate;
c) calitatea lucrarilor si serviciilor prestate;
d) contributia la asigurarea bunei functionari a institutiei, prin initiative personale, in vederea imbunatatirii si eficientizarii activitatii in legatura cu realizarea si prestarea serviciilor solicitate;
e) gradul de periculozitate al activitatilor pentru realizarea lucrarilor si pentru prestarea serviciilor solicitate.
Fiecare ordonator de credite trebuie sa aiba o hotarare prin care se prevede modul de acordare a acestora.
Daca sinteti functionar public si cred ca sinteti , intrucit este vorba de premiul de 10% lunar atunci modul de acordare il gasiti in OUGR 6/2007 modificata prin OUGR 9/2008!
Despre stimulente , fiecare minister sau institutie publica are un HGR care il reglementeaza, fapt pentru care daca preciza,ti la modul concret unde si ce lucrati, poate va ajut sa gasiti actul care va intereseaza!Alfel nu se poate...
De regula stimulente se cumuleaza cu salariul din luna la care se acorda si se face impunerea globala( totala), dar se poate si impunere partiala cu globalizare la sf de luna cu salariul( plati partiale gen avans, sau co).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Functionar hartuit
cuca21
Va rog,cat mai urgent sa ma informati cu privire la urmatoarele
aspecte:
1. In cazul in care un functionar de executie considera ca este
hartuit , agresat ... (vezi toată discuția)