avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... recalcularea salariului
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

recalcularea salariului

as dori sa stiu pe ce perioda un salariat poate cere recalcularea veniturilor/ adica cu cati ani in urma 1 sau 2? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters54221 , utilizator 19:27, 28 Decembrie 2009
Cu cel mult 3 ani de zile in urma se pot cere drepturi salariale restante.
multumesc! eu stiam ca max 2 si statul poate sa ceara salariatului restante cu pana la 3 ani in urma. multumesc.
as mai avea o intrebare conform carei legi se acorda premiul de 10% si cum se acorda si impoziteaza stimulentele , unde as putea gasi aceste informatii. multumesc
In CCM la nivel de unitate sunt prevederi privind acordarea stimulentului(?) si se impoziteaza in conformitate cu prevederile Codului Fiscal.
Din cate stiu, sunt anumite criterii de repartizare pe salariati a stimulentelor , cum ar fi :
a) gradul de complexitate al lucrarilor si serviciilor prestate si gradul de competenta profesionala;
b) spiritul de initiativa si disponibilitate la indeplinirea sarcinilor suplimentare pentru realizarea lucrarilor si prestarea serviciilor solicitate;
c) calitatea lucrarilor si serviciilor prestate;
d) contributia la asigurarea bunei functionari a institutiei, prin initiative personale, in vederea imbunatatirii si eficientizarii activitatii in legatura cu realizarea si prestarea serviciilor solicitate;
e) gradul de periculozitate al activitatilor pentru realizarea lucrarilor si pentru prestarea serviciilor solicitate.

Fiecare ordonator de credite trebuie sa aiba o hotarare prin care se prevede modul de acordare a acestora.
Daca sinteti functionar public si cred ca sinteti , intrucit este vorba de premiul de 10% lunar atunci modul de acordare il gasiti in OUGR 6/2007 modificata prin OUGR 9/2008!
Despre stimulente , fiecare minister sau institutie publica are un HGR care il reglementeaza, fapt pentru care daca preciza,ti la modul concret unde si ce lucrati, poate va ajut sa gasiti actul care va intereseaza!Alfel nu se poate...
De regula stimulente se cumuleaza cu salariul din luna la care se acorda si se face impunerea globala( totala), dar se poate si impunere partiala cu globalizare la sf de luna cu salariul( plati partiale gen avans, sau co).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionar hartuit cuca21 cuca21 Va rog,cat mai urgent sa ma informati cu privire la urmatoarele aspecte: 1. In cazul in care un functionar de executie considera ca este hartuit , agresat ... (vezi toată discuția)
Se pot compensa datoriile la intretinere ale unui vecin de bloc printr-un contract de prestari servicii? clau_dia2001 clau_dia2001 buna ziua, am un vecin cu o datorie maricica la intretinere. in comitetul asociatiei am decis ca acesta sa presteze servicii in favoarea asociatiei (sa ... (vezi toată discuția)
Impozit pe tichete de masa elename elename Este normal ca tichetele de masa sa fie impozitate din salariul net? (vezi toată discuția)