avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... vecin petrecaret
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

vecin petrecaret

Buna ziua,
Locuiesc la casa cu doua etaje, eu stau la etaj si vecinul petrecaret la parter.
seara de seara suntem obligati sa ascultam muzica, nu pot sa spun decat ca suntem terorizati, am chemat politia de nenumarate ori, i-au dat amenzi care binenteles nu le-a platit. Am fost la sediul politiei sa discutam si sa vedem ce se poate face, iar raspunsul dansilor a fost ca doar amenda este singura posibilitate care ne-o poate oferi. Spuneti-mi va rog ce este de facut in cazul acesta. Mi s-a spus ca art 320 din codul penal nu poate fi utilizat in cazul acesta. Care ar fi solutia? Amenzile nu le plateste, politia nu ii poate face nimic altceva. ...noi ce facem in cazul acesta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 10:48, 29 Decembrie 2009
Potrivit Legii nr.61/1991
art.28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma;
art.29) tulburarea linistii locatarilor intre orele 22,00-8,00, prin producerea de zgomote, larma sau prin folosirea oricarui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare in localurile sau in sediile persoanelor juridice situate in imobile cu destinatia de locuinte sau in imediata vecinatate a acestora;
art29indice1). organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor, in corturi, alte amenajari sau in spatiu neacoperit, situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau cu caracter social, in mediul urban;
O actiune in instanta, privind "obligatia de a nu face zgomot intre anumite ore", instanta urmand sa stabileasca un program de folosire a imobilului in mod pasnic.
Dupa obtinerea acestei hotarari, daca vecinul nu o va respecta, se va face vinovat de "nerespectarea unei hotarari judecatoresti".
Va trebui insa sa aveti probe solide privind tulburarea folosintei imobilului de catre vecin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini galagiosi Vio506 Vio506 Stau intr-o curte comuna. Un vecin își aduce toți prietenii ,beau și dau drumul la muzica, de dimineața până seara zilnic , de săptămâni. Mă ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala electro74 electro74 stau intrun bloc de garsoniera, intro seara ne trezim la usa cu politia spunindcaascultam muzica prea tare.am intrebato asta vi se pare prea tare ae a zis ... (vezi toată discuția)
Orele legale de liniste Iuliana 24 Iuliana 24 Buna seara Care sunt orele in care nu se pot face activitati ce deranjeaza vecinii,aceasta intrebare o pun atat pt weekend cat si in cursul ... (vezi toată discuția)