avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parchetul n-ar trebui sa sustina partea vatamata?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parchetul n-ar trebui sa sustina partea vatamata?

am facut plangere penala deoarece o persoana i-si scosese certificat de mostenitor in care erau trecute niste suprafete dintr-un titlu lovit de nulitate absoluta. Parchetul l-a trimis in judecata pt uz de fals si fals in declaratii si a fost condamnat in prima instanta la o amenda de 1000ron Am facut apel atat eu cat si procurorul unde eu am cerut anulare certificatului de mostenitor eliberat pe baza titlului declarat nul deoarece nu am cerut in prima instanta ,crezand ca o v-a face procurorul.Procurorul a cerut respingerea apelului declarat de mine cu toate ca la motivarea apelului am scris ca-mi insusesc motivarea apelului declarat de procuror si motivat de acesta.Instanta a respins toate apelurile.Toate partile au declarat recurs.Ce-ar trbui sa fac in recurs? Mai pot cere anularea certificatului de mostenitor avand in vedere ca nu am cerut in prima instanta?
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 11:47, 29 Decembrie 2009
Buna ziua !
Avand in vedere prevederile art. 385 indice 9, al.(1), pct. (1)- (21) din c.p.p. nu puteti cere acest lucru. Pentru anularea acestui certificat, aveti la dispozitie calea actiunii civile in care puteti invoca cu succes hotararea penala.
Cu stima !
Asa cum v-a spus si dl Zaharia , nu mai puteti solicita anularea acelui certificat de mostenitor decat pe calea instantei civile!B-)
Succes!
multumesc pentru raspuns .Eu ma intrebam insa daca parchetul nu ar fi trebuit sa ceara acest lucru si daca instanta nu era obligata sa se pronunte asupra acestui lucru?
Sa presupunem ca eu nu ma adresez instantei civile. Inseamna ca certificatul de mostenitir ramane valabil chiar daca a fost eliberat pe baza unui titlu declarat nul absolut printr-o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila?
Fata de atitudinea dvs.procesuala de a achiesa la concluziile formulate de procuror,nu mai puteti formula recurs pe aspectul invocat,avand in vedere prevedrile art.385 c.pr.pen,.
Puteti solicita anularea actului prin actiune civila,folosind ca proba tocmai hotararea definitiva a instantei penale

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu judecarea apelului moraru alexandru moraru alexandru Intr-un proces penal instanta de apel a respins toate apelurile si ne-a obligat la plata cheltuielilor catre stat .In recurs ,invocand aceleasi motive ca in ... (vezi toată discuția)
Recurs dorinv dorinv Prin rechizitoriul Parchetului s-a luat decizia de netrimitere in judecata pentru furt a unui individ. Am facut plangere la aceasta solutie care a ajuns sa fie ... (vezi toată discuția)
Solutie ONU EMIL ONU EMIL Am depus plangere penala pentru fals si inselaciune impotriva unei persoane la Parchet,este vorba de un contract de leasing semnat in fals.Am actiiune ... (vezi toată discuția)