avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... recurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

recurs

Prin rechizitoriul Parchetului s-a luat decizia de netrimitere in judecata pentru furt a unui individ. Am facut plangere la aceasta solutie care a ajuns sa fie judecata de instanta de fond, deoarece solutia era cuprinsa in rechizitoriu. Instanta a respins prin hotarare actiunea noastra ca netemeinica. Am declarat recurs.
Problema care se pune acum...trebuie sa ma raportez obligatoriu la art 385 ind.9 -cu toate punctele sale, sa motivez in functie de acestea sau este un recurs devolutiv si pot sa ma abat de la articolele ce trebuiesc avute in vedere expres? (art 385 ind.9?) adica sa motivez la sensul general tinand cont ca este singura cale de atac si fiind vorba de un recurs impotriva hotararii de solutionare a netrimititerii in judecata a invinuitului de catre Parchet?

Ce articole trebuiesc invocate in drept?

Poate cineva sa imi trimita pe mp un model?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 5 Februarie 2010
dorinv, utilizator
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 11:20, 7 Februarie 2010
Pentru legala solutionare este bine sa parcurgeti RIL promovat de procurorul general al republicii ,referitor la admisibilitatea contestatiei impotriva actelor masurilor dispuse de procuror .
In cazul de fata fiind vorba de un recurs declarat impotriva unei hotarari ce nu poate fi atacata cu apel, devin incidente dispozitiile art. 385 indice 6 pt. 3 C.p.p. iar astfel nu este obligatoriu sa va limitati la motivele de casare prevazute in art. 385 indice 9 C.p.p.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Invocati in recurs toate motivele de care intelegeti sa va folositi inclusiv viciile de procedura din judecata fond si orice abatere, cat mai mica, de la lege...

NU este obligatia dvs sa faceti incadrarea juridica ci a organelor de cercetare penala si a instatelor de judecata!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nup magistrat marianaragalie marianaragalie Dupa un an ,intr-un dosar penal,mi-a venit raspunsul Parchetului de langa Curtea de apel de NUP impotriva unui magistrat( justificat derizoriu ,spui una ,ti se ... (vezi toată discuția)
Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare gresita alexandra.a1404 alexandra.a1404 Partea vatamata in timpul cercetarii penale a inaintat la instanta o plangere impotriva parchetului in temeiul art.13 al CEDO, pt.incalcarea dreptului ... (vezi toată discuția)