avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cheltuieli cu judecarea apelului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cheltuieli cu judecarea apelului

Intr-un proces penal instanta de apel a respins toate apelurile si ne-a obligat la plata cheltuielilor catre stat .In recurs ,invocand aceleasi motive ca in apel ,instanta de recurs mi-a admis recursul a dispus anularea actului obtinut pe baza unui act lovit de nulitate absoluta, dar nu a anulat si dispozitia cu privire la cheltuielile din apel. Este o eroare a instantei sau asa este normal? Daca este o eroare a instantei ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: moraru alexandru , utilizator 11:03, 22 Mai 2010
Buna ziua.In acest proces ati avut angajat avocat?
nu ,nici nu m-am constituit parte civila ,deoarece "uzul de fals si fals in declaratii" reclamat inca nu produsese efecte care sa ma afecteze material.Asa ca am cerut ,in calitate de parte vatamata,aplicarea art.348 c.p.p."desfiintarea totala sau partiala a unui inscris " cerere respinsa de instanta de apel dar admisa de instanta de recurs.Citez din hotarare:"Potrivit art.348 c.p.p. instanta era obligata a se pronunta....Pentru a se corecta aceasta omisiune a instantei de fond si apel ,recursul partii vatamate va fi admis".Totusi mi-a venit adresa de la fisc cu cheltuieli judiciare.!?!?
Postati exact ce scrie in dispozitivul hotararii instantei de recurs, admite recursul partii vatamate si...., v-ati oprit exact unde era mai important.Reveniti cu detalii pentru un raspuns corect.
"Admite recursurile formulate de Parchet si partea vatamata impotriva deciziei penale nr... si impotriva sentintei penale nr....In baza art.348 c.p.p. anuleaza in parte certificatul de mostenitor....Mentine celelalte dispozitii ale hotararilor recurate. Respinge recursul formulat de inculpat.Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea recursurilor declarate de parchet si de partea vatamata raman in sarcina statului .Obliga inculpatul sa plateasca statului suma de 200 lei cheltuieli judiciare.Definitiva." Ori eu atat in apel cat si in recurs atat am cerut ,aplicarea art. 348 c.p.p. .In privinta pedepsei aplicate ,nu ma interesa. Chiar in fata instantei am spus ca din partea mea poate sa-l premieze daca acest lucru contribuie la educare mai eficient decat o pedeapsa.(doar conform c.p.p. scopul pedepsei este educarea inculpatului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)
Delapidare alinaanto alinaanto am fost trimisa in judecata pt delapidare si fals in acte sun semnatura privata si am primit urmatoarea sentinta Solutie: In baza art 334 cpp dispune ... (vezi toată discuția)
Costuri de judecata inalta curte PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent. O alta intrebare: ... (vezi toată discuția)