avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sentinta definitiva proces paternitate.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sentinta definitiva proces paternitate.

Pe 11 noiembrie a fost ultima infatisare în cadrul unui proces de paternitate in cadrul căreia reclamantul a primit decizia de câștig. Cum acest proces bloca un altul de divort acum așteptăm documentația necesara pentru a continua divorțul. Problema este ca astăzi am fost anunțați ca deși a trecut 30 de zile de la sentinta va trebui sa mai așteptăm 30 de zile termen de recurs. Este normal asa ceva?
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
MgcMarius, utilizator
Cel mai recent răspuns: MgcMarius , utilizator 20:41, 11 Decembrie 2020
Procesul de divort poate fi reluat dupa expirarea termenului de 30 de zile in care poate fi formulat recurs impotriva
hotararii din dosarul care a determinat suspendarea divortului.
Termenul curge de la comunicarea hotararii.

Doamna avocat CIUREA mulțumesc pt răspuns, între timp am cautat și pe codul civil și am înțeles de unde întârzierea. Singura chestie cred ce se mai poate face pentru a grăbi este renunțarea la calea de atac. Și câștigăm o lună.

Probabil considerati ca o simpla rasfoire a codului v-a ransformat intr-un expert in drept si ati gasit raspunsul corect.
Este vorba de Codul de procedura civila, nu de Codul civil.

Nu va ajuta cu nimic o cerere de renunarea la calea de atac in situatia de fata, hotararea pronuntata in procesul care a determinat suspendarea divortului nu devine definitiva decat dupa expirarea termenului de recurs de 30 de zile.
Si, pentru reluarea procesului de divort aveti nevoie ca aceasta hotarare sa fie definitiva.

Putin respect nu strica nici atunci cand scriem sub anonimat, macar pentru fapul ca poate mai aveti nevoie pe viitor sa mai intrebati ceva si nu va mai raspunde nimeni.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Am mulțumit pt răspuns. Fiind vineri seara am zis sa caut pe net sa îmi fac o idee pentru a știi ce trebuie sa discut luni. . Automat ca am înțeles eu greșit legislația nefiind în domeniu. Nu am spus ca rasp dmv este greșit.Un wechend plăcut.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
MgcMarius, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mocanuviorel mocanuviorel Buna hotararea judecatoreasca de divort in cat timp devine irevocabila si definitiva , care este timpul in care poate fii atacata ? MULTUMESC . (vezi toată discuția)
De la ce data incepe sa curga perimarea dosarului civil ? oanaportar oanaportar Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: - un dosar penal s-a dat in pronuntare la data de 20.02.2018, - hotararea /Apel s-a pronuntat la data de 06.03.2018 - ... (vezi toată discuția)
Cum pot obtine ca hotararea data de instanta de apel, respectiv tribunalul, sa devina definitiva si irevocabila?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Am primit hotararea instantei de apel si este specificat faptul ca este definitiva si ca o pot ataca cu recurs in termen de 30 de zile. Nu intentionez sa atac ... (vezi toată discuția)