avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Un barbat a trait in concubinaj cu o femeie. Au facut un copil, pe care l-a recunoscut.
Dupa cativa ani, cei doi s-au despartit, s-au judecat in privinta bunurilor, a programului de vizitare a copilului si a pensiei alimentare. Copilul a ramas la mama.
Barbatul traieste acum in concubinaj cu alta femeie, cu care are 3 copii si de pe urma carora beneficiaza de indemnizatie de crestere a copilului..
Prima femeie doreste sa-l dea in judecata , pentru a obtine o parte din veniturile pe care le are in prezent barbatul( indemnizatia de crestere a copilului ).
Imi puteti spune daca prima femeie poate avea castig de cauza in aceasta situatie?
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
artenealexandra, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 14:10, 12 Decembrie 2020
Copilul cu cealaltă femeie are dreptul la pensie de întreținere din partea tatălui.
Toți copii au drepturi egale la întreținere din partea ambilor părinți.

Mama celuilalt copil va câștiga procesul pentru obținerea pensiei de întreținere cu șanse de 99%.

artenealexandra a scris:

Prima femeie doreste sa-l dea in judecata , pentru a obtine o parte din veniturile pe care le are in prezent barbatul
( indemnizatia de crestere a copilului ).
Imi puteti spune daca prima femeie poate avea castig de cauza in aceasta situatie?

Din indemnizație nu.
Da, este posibil ca și din indemnizație. Lucrurile nu sunt sigure, deoarece instanțele nu au o poziție uniformă. Există excepții de neconstituționalitate referitoare la posibilitatea de stabilire a pensiei de întreținere din indemnizația de creștere a copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Cum pot modifica acte de stare civila ? dream02dream2002 dream02dream2002 Am urmatoarea situatie. Am trait cu o femeie timp de mai multi ani, in prezent decedata. Am initiat o relatie de concubinaj cu aceasta pentru o perioada mai ... (vezi toată discuția)
Micsorare sau sistare pensie de intretinere cataveiuvalentin cataveiuvalentin de ce nu se poate micsora pensia de intretinere pe care o achit lunar in valoare de 153 ron. minorei care a implinit 17 ani, nu mai fregventeaza scoala de 2 ... (vezi toată discuția)