avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia de urmaș în cazul exmatriculării
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia de urmaș în cazul exmatriculării

Bună seara!
Sunt în al doilea an de masterat.
Masteratul l-am început special pentru pensia de urmaș, ca să o iau în continuare.
Pensia de urmaș o voi primi cât timp sunt student dar până în aprilie inclusiv, luna când împlinesc 26 de ani (mi s-a spus asta acolo la ghișeu la Casa de Pensii).
Nelămurirea mea e:
Este absolut necesar să termin acel masterat ca să nu îmi afecteze pensia de urmaș? Dacă nu plătesc tranșele la universitate și nu dau examenele și disertația, înțeleg că voi fi exmatriculat.
Și, dacă voi fi exmatriculat, voi fi obligat să dau înapoi toți banii primiți din pensie, pentru ambii ani de masterat?

Mulțumesc mult pentru răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
danclaudiu95, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu pot face 2 facultati daca primesc pensie de urmas de la m.a.i? omnia omnia Buna ziua.Tocmai vin de la Casa de pensii unde am depus adeverinta de studenta in anul II,zi.Doamna de la ghiseu mi-a raspuns la intrebarea:\"Pana la ce varsta ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie de urmas cu alte venituri rdinamix rdinamix Buna! am mai intrebat diverse persoane insa raspunsurile difera de la om la om! Eu sunt student orfan de ambii parinti si primesc o pensie in urma acestora si ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas TaraTara TaraTara Am terminat facultatea in iunie 2009 si am facut pauza un an.Primesc pensie de urmas daca incep in octombrie 2010 alta facultate sau un master(invatamant de zi ... (vezi toată discuția)