avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mos Craciun mi-a adus ....o citatie....si o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mos Craciun mi-a adus ....o citatie....si o rezolutie!Ce ma fac?

Magia sarbatorilor de sfarsit de an ne cuprinde pe toti si o efervescenta pune stapanire pe noi intru pregatirea meselor festive si a darurilor de Craciun si Anul Nou.
Anul acesta , pe langa altele, Mos Craciun mi-a adus o citatie de la Judecatorie si o rezolutie-tardiva- a prim-procurorului la plangerea mea impotriva rezolutiei procurorului intr-un dosar penal in care sunt parte vatamata.
Intrucat rezolutia procurorului m-a nemultumit, am facut plangere la prim-procuror si neprimind raspuns in cele 20 de zile cat prevede termenul, am facut plangere mai departe la instanta impotriva rezolutiei procurorului.
Am primit concomitent si o citatie din partea Judecatoriei, dar si rezolutia prim- procurorului, ambele cu data de plecare 24.12.2009, parca vorbite.
Citatia spune sa ma prezint pe data de 05.01.2010 la Judecatorie pentru Fond-
plangere impotriva rezolutiei procurorului.
Rezoltia prim-procurorului respinge plangerea formulata impotriva solutiei procurorului de caz.
Am citit comunicarile , le-am invartit pe toate partile si am ramas in...ceata.
Am o sumedenie de intrebari dar v-as ruga sa-mi raspundeti doar la cateva.
Inseamna ca ramane in picioare prima rezolutie , cea a procurorului de caz?
In instanta se judeca numai plangerea impotriva aceleiasi imperturbabile rezolutii
a procurorului?
Ce trebuie sa fac, sau sa spun, in instanta?
Imi trebuie un avocat sau mi se da unul din oficiu?
Va multumesc.

.
Ultima modificare: Luni, 28 Decembrie 2009
jon53, utilizator
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 18:55, 30 Decembrie 2009
r fi indicat sa luati legatura cu un avocat intrucit nu vi se va da unul din oficiu. Citt priveste plingerea la Judecatorie vizeaza atit solutia procurorului de caz cit si rezolutia procurorului ierarhic superior iar in instanta trebuie sa aratati ce anume considerati ca nu s-a avut in vedere pebtru a se da o alta solutie in dosar
Contestatia dvs.vizeaza ambele rezolutii in discutie Procuror de caz si procuraor sef)si aceasta trebuieste argumentata din punct de vedere juridic si dovedita in instanta.
Cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat pentru a va consilia si a va sustine cauza.
Nu sunteti in cazurile prevazute de lege.prin care este obligatorie desemnarea unui avocat din oficiu pentru a va sustine apararile,deci trebuieste un avocat angajat de dvs.
jon53 a scris:

Am o sumedenie de intrebari dar v-as ruga sa-mi raspundeti doar la cateva.
Inseamna ca ramane in picioare prima rezolutie , cea a procurorului de caz?
In instanta se judeca numai plangerea impotriva aceleiasi imperturbabile rezolutii
a procurorului?
Ce trebuie sa fac, sau sa spun, in instanta?
Imi trebuie un avocat sau mi se da unul din oficiu?
Va multumesc.

In instanta spuneti tot ce aveti pe suflet....v-am mai dat niste recomandari in mesajele anterioare, in alte postari, intrebari ale dvs... ocazie cu care v-am spus si ca prim-proc o sa va trimita rezolutia sa dupa ce va adresati instantei.....se pare ca am avut dreptate.
De asemenea v-am spus si ca sunt foarte mici sansele ca prim-proc sa nu mentina rezolutia proc...si asta s-a intamplat.
Avocat din oficiu nu primiti in instanta decat daca faceti dovada ca nu aveti mijloace materiale de nici un fel....
Instanta se va pronunta asupra continutului rezolutiei procuror.....pe care trebuie sa o demontati cat de mult puteti....

Multa bafta!
Multumesc tuturor!
As mai avea cateva intrebari:
-Sentinta se da pe loc , dupa deliberare sau dupa un timp anume?
- Daca judecatorul respinge plangerea mai am alta cale de atac?
-Se plateste vreo cheltuiala daca se respinge plangerea?
-Pot sa deschid proces civil, sau numai dupa epuizarea tuturor cailor de atac?
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2010
jon53, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangerea inpotriva rezolutiilor procurorului ContSters83761 ContSters83761 Buna seara !Am o intrebare pe care o adresez cu speranta ca ma poate lamurii cineva .Cumnatul x a primit instiintare de la parchet de pe langa o judecatorie ... (vezi toată discuția)
Este comunicarea rezolutiei de nup catre partea vatamata obligatorie? catinf catinf Buna ziua, Mama mea a fost parte vatamata intr-un dosar instrumentat intre 2012-2014. Ea a decedat in 2014 fara a primi nicio ezolutie de la parchet. De ... (vezi toată discuția)
Parchetul, citatia si instanta jon53 jon53 La multi ani tuturor! Pe data de 5 ian. 2010 am mers la judecatorie pentru judecarea pe fond a plangerii impotriva rezolutiei procurorului. Intrucat eram ... (vezi toată discuția)