avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, am si eu cateva intrebari ref la partaj: ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, am si eu cateva intrebari ref la partaj: 1. Daca ...

Buna seara, am si eu cateva intrebari ref la partaj: 1. Daca am divortat amiabil la starea civila , mai am dreptul la intretinere din partea sotului , eu fiind pensionata pe caz de boala cu f multe probleme de sanatate ? 2.Am dreptul la banii din banca in urma partajului daca sunt doar pe numele sotului ( mi-e teama ca daca cer partaj, scoate banii inainte de a face partajul ). Mentionez ca am fost casatoriti 31 de ani......
Cel mai recent răspuns: vovica , utilizator 22:34, 12 Decembrie 2020
1. Doar dacă e vorba despre o incapacitate de munca, întrucât, desi ati fost căsătoriți >20 de ani, nu beneficiați de ceea ce se numește prestație compensatorie dacă nu s-a stabilit culpa soțului.
2. Da, nu contează dacă ii retrage sau nu. Sunt bunuri dobândite în timpul căsătoriei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Decembrie 2020
Duca Oana, Avocat
Da, din pacate m-am grabit cu divortul fara sa ma informez mai intai ,!,,,am ales calea mai usoara si am pierdut niste drepturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua- daune divort bartolomewS bartolomewS Ce se intampla daca sotia nu acorda divortul sotului?(sotul a inselat-o.sotia cere daune materiale,pentru acordarea divortului.) (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru fosta sotie Mari44 Mari44 Buna ziua! am 45 ani am fost casatorita legitim 29 aniam divortat anul acesta in luna martie am primit hotararea judecatoreasca nu am avut un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am o situatie mai complicată. am 53 de ani, sunt casatorita ... carayuca carayuca Buna ziua.Am o situatie mai complica. Am 53 de ani,sunt casatorita de 32 de ani...doi copii majori.In urma cu trei ani,am suferit un AVC....in urma caruia am ... (vezi toată discuția)