avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,am facut succesiunea dupa parinti,suntem doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,am facut succesiunea dupa parinti,suntem doi frati,fiecare ...

Buna ziua,am facut succesiunea dupa parinti,suntem doi frati,fiecare avem jumatate din mostenire respectiv un apartament am ajuns la o intelegere ca in urma unui partaj sa-mi cedeze partea lui in schimbul unei sulte .situatia este ca el avand nevoie de bani face presiuni ca sai dau aceasta suma inainte de a face partajul plus ca ii vrea in moneda tarii unde el este stabilit,cum se procedeaza in acest caz,mentionez ca el a lasat o procura unei alte persoane sa-l reprezinte la partajul notarial care urmeaza sa-l facem.
Cel mai recent răspuns: ibiss , utilizator 12:36, 17 Decembrie 2020
Cu privire la monedă, se procedează după cum doriți și după cum vă înțelegeți.
Cu privire la banii dați înainte, puteți face și asta dacă vreți, dar să specificați în clar care este motivul plății și suma asupra căreia sunteți de acord să evaluați masa de împărțit (apartamentul).
Cu toate acestea, trebuie să știți că doar în baza unei astfel de plăți nu veți putea intabula dreptul Dvs. de proprietate.
În plus, dacă fratele se răzgândește sau nu mai este de acord cu valoarea apartamentului după ce îi dați bani, singura soluție rămâne partajul în instanță.
Totuși, dacă a dat procură cuiva în acest sens, este recomandat să faceți direct partajul la notar, durează doar câteva zile.
Mulțumesc,deci cel m-ai bine este că banii să fie dați după ce semnăm actele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la dreptul de mostenire contra unei sume de bani alexandru23 alexandru23 In urma decesului unui parinte a ramas sa dezbat mostenirea cu fratele meu vitreg urmand ca eu sa-l despagubesc pentru partea lui cuvenita din mostenire. Ne-am ... (vezi toată discuția)
Tata vrea să renunțe la cota lui de moștenire în favoarea noastră, a copiilor. cum se poate împărți ulterior apartamentul? cataleata cataleata Buna ziua, Am un frate cu care am mostenit un apartament cu 2 camere,tata are 75% din el ,iar noi fratii restul.Eu am un contract de credit cu suma de 16000 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)