Buna ziua,am facut succesiunea dupa parinti,suntem doi frati,fiecare avem jumatate din mostenire respectiv un apartament am ajuns la o intelegere ca in urma unui partaj sa-mi cedeze partea lui in schimbul unei sulte .situatia este ca el avand nevoie de bani face presiuni ca sai dau aceasta suma inainte de a face partajul plus ca ii vrea in moneda tarii unde el este stabilit,cum se procedeaza in acest caz,mentionez ca el a lasat o procura unei alte persoane sa-l reprezinte la partajul notarial care urmeaza sa-l facem.
Cu privire la monedă, se procedează după cum doriți și după cum vă înțelegeți.
Cu privire la banii dați înainte, puteți face și asta dacă vreți, dar să specificați în clar care este motivul plății și suma asupra căreia sunteți de acord să evaluați masa de împărțit (apartamentul).
Cu toate acestea, trebuie să știți că doar în baza unei astfel de plăți nu veți putea intabula dreptul Dvs. de proprietate.
În plus, dacă fratele se răzgândește sau nu mai este de acord cu valoarea apartamentului după ce îi dați bani, singura soluție rămâne partajul în instanță.
Totuși, dacă a dat procură cuiva în acest sens, este recomandat să faceți direct partajul la notar, durează doar câteva zile.