Nerespectarea măsurilor privind încredințarea minorului
Ca urmare a unei decizii judecatoresti, s-a dispus autoritatea parinteasca in comun cu adresa la mama si plata de catre mine a unei pensii alimentare, pe care am platit-o luna de luna, chiar in plus fata de o patrime din venitul net declarat.
Dupa decizia respectiva, cu ajutorul unui mediator am reusit sa conving mama sa stam cu copilul jumatate-jumatate, dupa un an si 2 luni de program egal cu copilul, mama, din motive aberante si exagerate (ca eu o rasfat prea mult, ca o invat sa povesteasca ce face la mine) a decis unilateral sa imi vad copilul doar 4 zile pe luna.....am decis sa fac ca ea si am incercat cu mediator, care a picat la refuzul mamei de a continua, in acest moment mama imi refuza pana si dreptul de a vorbi la telefon cu fetita de 5 ani.
S-a mutat de la adresa initiala de 2 ori, avand in vedere perioada de liniste, nu am facut caz, doar ca, in acest moment, stiu doar in mare unde locuieste, fiind vorba de un complex rezidential, iar la solicitarea mea, de a mi spune adresa pentru a face chemarea in judecata, a refuzat.
Numarul meu de telefon este blocat, am sunat de pe alt numar de telefon si a raspuns, ocazie cu care am vorbit cu fiica mea, cateva minute, dar pe fundal, mama o indemna pe fiica ce sa raspunda, dar, chiar si asa, fiica mea m-a intrebat "cand vii sa ma iei de la mami?" .......mentionez faptul ca, pana la varsta de 5 ani, parintele care a locuit cel mai mult cu fiica noastra, am fost eu.
De 3 sapt nu mi-am putut lua fiica, asa cum mi s-a propus, 2 week pe luna si, de o sapt nu reusesc sa dau de fiica mea, impiedicat fiind de catre mama, si nici nu stiu adresa exacta Pot face plangere la politie si DGASPC, din moment in care am inceput demersurile legale?
Din pacate, din cauza situatiei pendemice, primul termen a fost pus pe 11 ianuarie, avocata va incerca sa obtina un termen mai rapid.....dar, totusi, deja mi s-a transmis de catre mama ca pana la primul termen nu imi va da ocazia sa stau/vad copilul...
Părerea mea este că trebuie să solicitați instanței stabilirea unui program de vizitare și de informare, dar probabil deja ați inițiat un astfel de demers judiciar.
Da, am inițiat procedura legala Pt stabilirea unui program, dar, conform spuselor și faptelor mamei, eu nu mai am "dreptul" să mi vad sau sa vorbesc cu fiica mea, până la stabilirea unui program.
Ideea pentru care am întrebat audiența pentru a face reclamații la politie și DGASPC, dacă este oportun la acest punct, este ca mama fetiței să nu își imagineze că ea este *Dumnezeu" în relația mea cu fetița
Introduceți o cerere de emitere a unei ordonanțe președințiale ptr stabilirea unui program de vizitare provizoriu, până la soluționarea cererii pe fond.
Da, daca nu aveti hotarare judecătorească trebuie sa o obtineti urgent.
Vorbiti cu avocata deoarece ea știe ce a facut sau ce nu a făcut și ea are toate datele problemei.
Este posibil.sa va coste alti bani daca nu v-ati inteles clar deoarece fiecare proces se plătește separat.