avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am nevoie de un sfat/ lege vă rog. Sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am nevoie de un sfat/ lege vă rog. Sunt cineva de ...

Bună ziua. Am nevoie de un sfat/ lege vă rog. Sunt cu cineva de 7 ani, necăsătoriți,eu din București,el din Timișoara. Avem un bebe de 10 săptămâni pe care l-am dorit foarte mult amândoi.copilul este recunoscut de el.relatia a fost roz până a venit copilul pe lume. De atunci avem numai certuri,stres,lucruri prin care nu doresc să treacă copilul meu.Și eu am trăit într-o familie unde bătaia era la ordinea zilei. Nu mă bate,nu bea,nu este agresiv verbal,numai că relația nu mai merge.
Întrebarea mea este: daca vreau sa îmi iau copilul și să plec acasă la București,cum o pot face legal, fără să fiu acuzată de răpire a copilului,ținând cont că este recunoscut de către el? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
Lili-luci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lili-luci , utilizator 14:01, 14 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mai aveti rabdare, ambii trebuie sa va adaptati situatiei celei noi.
10 saptamani e prea putin ca sa decretati asa brusc ca relatia nu mai merge.
Bună ziua,eu m-am adaptat ,am răbdare până la cer și înapoi,mi iubesc copilul mai mult că orice pe lumea asta,nu vreau să trăiască într-o familie cu certuri,stres zilnic.. Mă interesează în viitor cum pot face. Nu am zis că plec acum,dar daca se continua așa,vreau să știu cum pot pleca legal,deoarece cineva mi-a zis că mă poate acuza de răpire daca plec cu copilul.

gi-jane2 a scris:

mai aveti rabdare, ambii trebuie sa va adaptati situatiei celei noi.
10 saptamani e prea putin ca sa decretati asa brusc ca relatia nu mai merge.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca plecati, va trebui sa va judecati la Timisoara si va fi cam incomod. Doar daca iniaza el procesul, va veti judeca la Bucuresti.
Pana nu e stabilita o locuinta a copilului, acuzatia aia de rapire, nu inseamna nimic.
Va trebui sa va judecati duypa ce va mutati, ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs, sa va plateasca pensie si ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun.
Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

daca plecati, va trebui sa va judecati la Timisoara si va fi cam incomod. Doar daca iniaza el procesul, va veti judeca la Bucuresti.
Pana nu e stabilita o locuinta a copilului, acuzatia aia de rapire, nu inseamna nimic.
Va trebui sa va judecati duypa ce va mutati, ca locuinta copilului sa fie stabilita la dvs, sa va plateasca pensie si ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire domiciliu minor de 3 ani onette onette Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Am un baietel de 3 ani dintr-o relatie de concubinaj. Inca mai stam cu tatal copilului, insa vreau sa ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzat de parasire a domiciliului si rapire a propriului copil? ContSters260656 ContSters260656 Buna ziua. Eu si sotia nu ne mai intelegem. Mentionez ca avem un copil de 5 ani. Ea in permanenta sa cearta cu mine si imi spune ca ma da afara, facandu-mi ... (vezi toată discuția)
Vreau sa parasesc caminul conjugal Iuliana Florea Iuliana Florea Buna seara! Am un baietel de 6 ani si vreau sa parasesc caminul conjugal,precizez ( nu suntem casatoriti legal) traiam in uniune consensuala. Baiatul este pe ... (vezi toată discuția)