avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sora mea cu hándicap gradul 1, nu mai primește ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sora mea cu hándicap gradul 1, nu mai primește pensie

Buna ziua
Acum 4 ani de zile, mama mea a murit iar pe sora mea (cu hándicap grad 1 de când sa născut), am luat-o cu mine in Spania deoarece eu sunt stabilita de mai bine de 20 de ani acolo.

Am făcut demersurile necesare pentru înlocuire de tutor, dar in momentul când am fost la pensie pentru ai depune aceasta suma intr.-un cont bancar, mi s-a spus ca daca o iau pe sora mea din tara, nu mai are dreptul la nici o pensie.
As vrea va rog frumos, daca se poate sa îmi confirmați daca acest lucru este adevarat.
As vrea sa adaug, ca in Spania nu i-au dat absolut nici un ajutor.
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Luni, 14 Decembrie 2020
steluta1977, utilizator

Alte discuții în legătură

Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil Cata82 Cata82 Buna ziua , as vrea sa stiu ce acte trebuie ptr a pune de alocatie in Romania ptr un copil nascut in spania .noi locuim in spania iar tatal munceste pe cont ... (vezi toată discuția)
Tutore persoana cu handicap antoanela35 antoanela35 Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu ... (vezi toată discuția)