avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Pentru infiintare asociatie, se depun tot statut si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Pentru infiintare asociatie, se depun tot statut si act constitutiv?

Pentru infiintare asociatie, se depun tot statut si act constitutiv?
fiecare cate 1 exemplar?
declaratia de beneficiar real se depune la inceput? daca da, ce membru o da?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:56, 3 Martie 2021
Actul constitutiv şi statutul asociaţiei se depun în câte trei exemplare originale, atestate de către un avocat şi o copie conformă cu originalul.
Celelalte acte se depun în câte un exemplar original şi două copii conforme cu originalul.
Dar toate aceste detalii le aflati de la avocatul care va va ajuta cu pregatirea dosarului pe care il veti depune.
Cererea de înscriere va fi însoțită doar de următoarele documente:
a) statutul asociației, într-o singură copie certificată pentru conformitate cu originalul de persoana împuternicită în condițiile prevazute de lege;
b) actele doveditoare ale sediului, precum și cele privind patrimoniul inițial doar în cazul aportului în natură constând în bunuri imobile;
c) copii certificate pentru conformitate cu originalul ale actelor doveditoare ale identității membrilor asociați;
d) declarație pe propria răspundere a persoanei care formulează cererea de înscriere, care cuprinde datele de identificare ale beneficiarilor reali ai asociației, în sensul reglementărilor din domeniul prevenirii și combaterii spălării banilor și finanțării terorismului. Datele de identificare ale beneficiarului real sunt: numele, prenumele, data nașterii, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, cetățenia, domiciliul sau reședința. În cazul asociațiilor constituite/conduse doar de persoane fizice, nu este obligatorie depunerea declarației pe propria răspundere atunci când singurii beneficiari reali sunt persoanele fizice ale căror date de identificare sunt cuprinse în documentele din dosar, caz în care completarea registrului central se va face din oficiu pe baza acestora și conform regulilor prevăzute la art. 4 din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, cu modificările și completările ulterioare;
e) dovada disponibilității denumirii eliberată de Ministerul Justiției sau, după caz, refuzul motivat al eliberării acesteia.
Cele scrise mai sus, cu trei exemplare, atestare etc, NU mai sunt valabile din 5 decembrie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare ong - citatie Crystyann Crystyann Buna seara, Am depus la judecatorie actele necesare infiintari unui ONG si am primit citatie sa mai depun la dosar, urmatoarele documente pe care le voi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform ... adabel adabel Buna ziua, Pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform OG 26/2000, sunt necesare : 2) Cererea de înscriere va fi însoţită doar de ... (vezi toată discuția)
Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)