avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care socrul meu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat ...

Buna ziua,
Ce se intampla in cazul in care socrul meu (decedat in luna septembrie a acestui an) contractase un credit de nevoi personale ( fara codebitori ) pe care nu apucase sa il achitate integral? Creditul nu are asigurare. Nu s-a facut ( nici nu se va face ) succesiune. Ca si bun comun cu sotia aveau doar un imobil. Sotia nu avea venituri, va primi doar pensia de urmas. Se poate in acest caz, daca ea nu va plati, sa se ajunga la executor si sa piarda apartamentul? Ce cale este ca banca sa isi recupereze suma? Cum poate proceda ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: abraxaint , utilizator 16:05, 12 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Creditul va ramane ca pasiv in masa succesorala a socrului decedat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce sa nu se faca ?
soacra sau si copiii decedatului, au tot interesul sa plateasca si sa incheie cu asta, pt ca banca are de unde sa isi ia banii, din cota socrului din ap. In timp ce se asteapta si se asteapta, penalitatile cresc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da. Este posibil ca după dezbaterea succesiunii și partajarea imobilului, să se treacă la executarea silită imobiliară.
Succesiunea se poate face și la cererea creditorului prin executorul judecătoresc. Deci dacă evitați dezbaterea succesiunii nu salvați nimic din moștenirea care poate fi executată silit. Se va scoate la licitație doar cota parte care aparține debitorului decedat. Dacă imobilul e bun comun soțul supraviețuitor nu va pierde cota lui parte din proprietate.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
@abraxaint 1.N-aveti idee la ce cai pot apela creditorii pt. a-si recupera banii! 2.Ignorarea unei problema o complica, nu o simplifica. 3. Daca intrati in morisca creditorilor s-ar prea putea sa va coste mult mai mult decat daca ati stinge datoria din proprie initiativa. Apropo de datorie: despre ce suma e vorba? Intreb pt. ca actiunele in instanta se taxeaza. Si toate cheltuielile cad in sarcina celui care pierde, adica a dvoastra.
Undeva la 15.000 de ron. Nu stiu de ce nu avea asigurare la credit si incerc sa aflu care sunt demersurile in aceasta situatie ca sotia sa poate lua decizia corecta si pana la urma, de ce nu, cea mai avantajoasa si pentru ea.

Alte discuții în legătură

Contestatie executare credit 2007 ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: socrii mei au primit in noiembrie 2016 de la executor judecatoresc incheiere de executare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . am si eu o mica problema legata de decesul socrului ... Z.Andrei Z.Andrei Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului meu . El a murit pe 10 noiembrie , nu ne a anuntat absolut nimeni deoarece nu stam la aceeasi ... (vezi toată discuția)
Neplata unui credit de nevoi personale scurpin77 scurpin77 Soacra a luat un credit de nevoi personale (fara sa stie sotul ei) acum 10 ani si a platit ratele luna de luna pana când a facut accident vascular si a murit. ... (vezi toată discuția)