avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului ...

Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului meu . El a murit pe 10 noiembrie , nu ne a anuntat absolut nimeni deoarece nu stam la aceeasi adresa . Am aflat noi pe 30 noiembrie cand am fost la politie sa l dam disparut . Am fost la garsoniera unde locuia si unde a fost gasit decedat . Problema este ca asociatia de locatari a angajat o firma de curatenie sa scoata tot de acolo fara sa stie nimeni , nici politia nici noi cu toate ca pe usa erau lipite benzi de la politia locala . Din ce am inteles de la vecini el fusese debransat de la utilitati pt neplata . Intrebarile mele sunt 1. Sotia fiind singura mostenitoare este obligata sa plateasca acele datorii , facturi utilitati , impozit , amenzi ?
2. Daca asociatia a aruncat tot , inclusiv actele casei , ce anume putem face sa recuperam acele acte ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:05, 13 Decembrie 2022
Sotia mostenitoare are obligatia sa achite debitele defunctului
Daca debitele in evidenta nu sunt achitate,creditorii=asociatia de proprietari,furnizorii de servicii,administratia fiscala teritoriala cu scopul recuperarii debitelor vor demara procedura de executare silita bunuri in evidenta respectiv bun imobil
Copii ale documentelor imobilului le puteti obtine de la administratia fiscala teritoriala sau de la biroul notarial unde au fost incheiate documentele de achizitie bun imobil
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti depune reclamatie la politie pentru bunurile pierdute prin actiunile precipitate ale celor de la asociatie.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate stiu eu sotia poate sa nu dezbata succesiunea si sa nu devina proprietar pe locuinta. Atunci nefiind proprietar, nu are de platit nimic. Asociatia se va indestula prin executarea silita a locuintei. Cel mai avantajos este sa dezbateti succesiunea, sa achitati debitele, iar prin vanzarea locuintei tot ramaneti cu bani in buzunar. Asta daca balanta intre pretul posibil de obtinut si total datorii si cheltuieli inclina in favoarea pretului. Succes!
Ultima modificare: Joi, 8 Decembrie 2022
ibn, utilizator
Exprimare nefericita! Ati folosit ,,sotia" Care? A mortului, adica soacra, a dvoastra, adica fiica mortului, ambele?!
De ce sotia este unica mostenitoare? Are testament? Socrul nu are urmasi in viata?

Alte discuții în legătură

Executare imobil datornici asociatie andreistan andreistan Buna ziua, In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani. S-a luat decizia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire succesiune dan_mihutiu dan_mihutiu Socrul meu a decedat in anul 1998. Soacra mea, care traieste inca, avea dintr-o casnicie anterioara doua fete, fete neinfiate de socrul meu. Si socrul meu a ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de catre asociatie de proprietari vasilemb vasilemb Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata? Ce garantie avem ca si ... (vezi toată discuția)