Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului meu . El a murit pe 10 noiembrie , nu ne a anuntat absolut nimeni deoarece nu stam la aceeasi adresa . Am aflat noi pe 30 noiembrie cand am fost la politie sa l dam disparut . Am fost la garsoniera unde locuia si unde a fost gasit decedat . Problema este ca asociatia de locatari a angajat o firma de curatenie sa scoata tot de acolo fara sa stie nimeni , nici politia nici noi cu toate ca pe usa erau lipite benzi de la politia locala . Din ce am inteles de la vecini el fusese debransat de la utilitati pt neplata . Intrebarile mele sunt 1. Sotia fiind singura mostenitoare este obligata sa plateasca acele datorii , facturi utilitati , impozit , amenzi ?
2. Daca asociatia a aruncat tot , inclusiv actele casei , ce anume putem face sa recuperam acele acte ?
Va multumesc !
Sotia mostenitoare are obligatia sa achite debitele defunctului
Daca debitele in evidenta nu sunt achitate,creditorii=asociatia de proprietari,furnizorii de servicii,administratia fiscala teritoriala cu scopul recuperarii debitelor vor demara procedura de executare silita bunuri in evidenta respectiv bun imobil
Copii ale documentelor imobilului le puteti obtine de la administratia fiscala teritoriala sau de la biroul notarial unde au fost incheiate documentele de achizitie bun imobil
ibn
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Din cate stiu eu sotia poate sa nu dezbata succesiunea si sa nu devina proprietar pe locuinta. Atunci nefiind proprietar, nu are de platit nimic. Asociatia se va indestula prin executarea silita a locuintei. Cel mai avantajos este sa dezbateti succesiunea, sa achitati debitele, iar prin vanzarea locuintei tot ramaneti cu bani in buzunar. Asta daca balanta intre pretul posibil de obtinut si total datorii si cheltuieli inclina in favoarea pretului. Succes!