avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului ...

Buna ziua . Am si eu o mica problema legata de decesul socrului meu . El a murit pe 10 noiembrie , nu ne a anuntat absolut nimeni deoarece nu stam la aceeasi adresa . Am aflat noi pe 30 noiembrie cand am fost la politie sa l dam disparut . Am fost la garsoniera unde locuia si unde a fost gasit decedat . Problema este ca asociatia de locatari a angajat o firma de curatenie sa scoata tot de acolo fara sa stie nimeni , nici politia nici noi cu toate ca pe usa erau lipite benzi de la politia locala . Din ce am inteles de la vecini el fusese debransat de la utilitati pt neplata . Intrebarile mele sunt 1. Sotia fiind singura mostenitoare este obligata sa plateasca acele datorii , facturi utilitati , impozit , amenzi ?
2. Daca asociatia a aruncat tot , inclusiv actele casei , ce anume putem face sa recuperam acele acte ?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 08:05, 13 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pt ca e vb de sotia omului care intreaba, sotia sa, fiind probabil, singura fiica a decedatului.
daca sotia dvs vrea sa mosteneasca, va plati si debitele pana la limita valorii mostenite.
Daca nu vrea bataie de cap, nici casa si nici datorii, nu accepta succesiunea.

DinuX a scris:

De ce sotia este unica mostenitoare? Are testament? Socrul nu are urmasi in viata?

Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator
Nu mai are pe nimeni

gi-jane2 a scris:

pt ca e vb de sotia omului care intreaba, sotia sa, fiind probabil, singura fiica a decedatului.
daca sotia dvs vrea sa mosteneasca, va plati si debitele pana la limita valorii mostenite.
Daca nu vrea bataie de cap, nici casa si nici datorii, nu accepta succesiunea.

DinuX a scris:

De ce sotia este unica mostenitoare? Are testament? Socrul nu are urmasi in viata?

Ne-ati bagat si mai mult in ceata... Inteleg acum ca nu este vorba de sotia omului care intreaba, ci de sotia decedatului....

S-o luam de la capat: Socrul dumneavoastra a decedat. Are o sotie supravietuitoare? Sotia / sotul dumneavoastra este fiica / fiul "socrului"? Mai traieste? Aveti copii? Decedatul are alte rude in viata (parinti, frati)? Dati mai multe detalii, altfel raspunsurile pot fi gresite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare imobil datornici asociatie andreistan andreistan Buna ziua, In bloc avem o garsoniera cu restante la intretinere aproximativ 38.000 RON. Nu s-a mai platit intretinere de 6 ani. S-a luat decizia ... (vezi toată discuția)
Nelamurire succesiune dan_mihutiu dan_mihutiu Socrul meu a decedat in anul 1998. Soacra mea, care traieste inca, avea dintr-o casnicie anterioara doua fete, fete neinfiate de socrul meu. Si socrul meu a ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de catre asociatie de proprietari vasilemb vasilemb Un locatar este dator la Asociatia de Proprietari, dar apartamentul este pe numele altcuiva. Cine trebuie actionat in judecata? Ce garantie avem ca si ... (vezi toată discuția)