Sunt în următoarea situație : Pentru un imobil cu teren care a fost retrocedat în baza unei hotărâri judecătorești definitive în 1996, pentru care nu s-a emis titlu de proprietate și care a fost înscris pe rol la primărie pe numele nepotului proprietarului(acesta fiind decedat în momentul procesului) care s-a ocupat de procesul pentru retrocedare, nepot care a plătit impozit și a ocupat efectiv imobil+teren, se poate invoca uzucapiunea pe numele acestui nepot având în vedere ca acesta a decedat în 2016 și urmașii lui au preluat obligațiile fiscale, fără sa locuiască acolo? Dacă nu, ce procedura ar trebui să întreprindă urmașii pentru a obține titlu de proprietate asupra bunurilor?
Mulțumesc pentru timpul acordat. În speranța unui răspuns, încă odată mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns. As vrea sa fiu sigura ca am înțeles. Urmașii nepotului să dezbată succesiunea în instanta și sa ceară emiterea titlului de proprietate? Sau cum să dezbata succesiunea?
Pe baza hotărârii judecătorești se dezbate succesiunea după proprietar și ulterior, se dezbate succesiunea după nepot. In ordinea deceselor.
Actul de proprietate va fi certificatul de mostenitor.
Titlu de proprietate nu vi se mai eliberează.
Succesiunea se dezbate amiabil la notar sau pe cale judecătorească.