avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obținere titlu de proprietate metode. Sunt în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obținere titlu de proprietate metode. Sunt în următoarea situație : Pentru un imobil cu teren care ...

Sunt în următoarea situație : Pentru un imobil cu teren care a fost retrocedat în baza unei hotărâri judecătorești definitive în 1996, pentru care nu s-a emis titlu de proprietate și care a fost înscris pe rol la primărie pe numele nepotului proprietarului(acesta fiind decedat în momentul procesului) care s-a ocupat de procesul pentru retrocedare, nepot care a plătit impozit și a ocupat efectiv imobil+teren, se poate invoca uzucapiunea pe numele acestui nepot având în vedere ca acesta a decedat în 2016 și urmașii lui au preluat obligațiile fiscale, fără sa locuiască acolo? Dacă nu, ce procedura ar trebui să întreprindă urmașii pentru a obține titlu de proprietate asupra bunurilor?
Mulțumesc pentru timpul acordat. În speranța unui răspuns, încă odată mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: andreeabs , utilizator 20:21, 17 Decembrie 2020
Sa dezbată succesiunile

raluk0207 a scris:

Sa dezbată succesiunile

Mulțumesc pentru răspuns. As vrea sa fiu sigura ca am înțeles. Urmașii nepotului să dezbată succesiunea în instanta și sa ceară emiterea titlului de proprietate? Sau cum să dezbata succesiunea?
Pe baza hotărârii judecătorești se dezbate succesiunea după proprietar și ulterior, se dezbate succesiunea după nepot. In ordinea deceselor.
Actul de proprietate va fi certificatul de mostenitor.
Titlu de proprietate nu vi se mai eliberează.
Succesiunea se dezbate amiabil la notar sau pe cale judecătorească.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune/testament ramona_30 ramona_30 Buna seara! As avea doua intrebari: 1. Exista un teren cumparat de cea de a doua sotie a bunicului in timpul casatoriei cu acesta. Ea si-a lasat prin ... (vezi toată discuția)
Cale de a dezbate succesiunea? buna ziua, am urmatoarea problema. ... andreeabs andreeabs Cale de a dezbate succesiunea? Buna ziua, am urmatoarea problema. Tatal meu (care a decedat), avea rol la o primarie pentru un imobil. Pentru acel imobil nu ... (vezi toată discuția)
Cand devii coproprietar raului raului buna ziua daca eu stau de 21 de ani in casa care au locuit parintii cu mine ei au decedat si casa proprietara este mama ca nu am dezbatut succesiunea si eu ... (vezi toată discuția)