avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... problema legata de pensionare Bună ziua, Sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

problema legata de pensionare Bună ziua, Sunt născută în septembrie 1962, am 30 de ani ...

Bună ziua,
Sunt născută în septembrie 1962, am 30 de ani vechime, locuiesc într-una dintre zonele prevăzute în ultima modificare a Legii pensiilor care prevede reducerea cu 2 ani a vârstei standard de pensionare fără penalizare.
Aș dori să știu când mă pot pensiona la limită de vârstă și când anticipat fără penalități și, dacă se poate cumula pensia cu salariul, ulterior acestui fapt.
Când vor fi luați în considerare anii de studiu? Sunt absolventă de studii superioare.

Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: lucretia voinea , utilizator 11:48, 18 Decembrie 2020
Limita de varsta la 62 ani si 4 luni.
Pensie anticipata partiala fara penalizare la 60 ani si 4 luni, daca veti indeplini conditia de stagiu complet de cotizare de 32 ani si 6 luni.
Numai pensia de limita de varsta se poate cumula cu salariul.
Mulțumesc!
Vă doresc sărbători fericite!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata babaangi babaangi Buna seara! Sunt in somaj din data de 15 ianuarie 2013. Am lucrat 31 de ani si 2 luni. Luna aceasta implinesc 51 de ani. Daca dupa expirarea termenului de un ... (vezi toată discuția)
Pensionare costicamihai costicamihai sunt nascuta in data de 04.04.1962 am o vechime de 32 ani va rog sa-mi spuneti cand as putea sa ma pensionez legal,anticipat,anticipat partial multumesc (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare bionela5 bionela5 Va rog as vrea sa stiu , la ce varsta pot iesi la pensie in urmatoarele conditii : sunt nascuta in 05.01.1962, am vechime in campul muncii 33 ani, din care 5 ... (vezi toată discuția)