avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Referitor la o posibila succesiune. Doi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Referitor la o posibila succesiune. Doi concubini, au impreuna un copil achizitioneaza ...

Buna ziua! doi concubini, care au impreuna un copil achizitioneaza un apartament (la momentul achizitionarii apartamentului copilul avea 5-6 ani) . intre timp concubinii se casatoresc. Ce drepturi are sotia? cat ii revine dupa decesul sotului. Mentionez ca din prima casatorie sotul mai are copii.
Cel mai recent răspuns: ANDREI ADRIANA , utilizator 06:55, 17 Decembrie 2020
1/4,restul de 3/4, se imparte egal intre copiii lui..
aveti timp sa faceti acte ca bunul sa fie comun, asfel cota neveste din casa, va fi mult mai mare.
Apartamentul l-ati cumparat împreună, în indiviziune?
Nu stiu. Nu este vorba despre mine. Stiu doar ca a fost cumparat in perioada de concubinaj. Din câte știu in acte apare ca si cumparator doar soțul.
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Păi in functie de asta depinde si raspunsul.
Dacă apartamentul a fost cumparat doar de sot, sotia va moșteni 1/4.
Dacă apartamentul a fost cumparat împreună, în cote parti egale, soția va moșteni 1/4 din jumătatea soțului, la care se adaugă jumătatea ei, rezultând in final o cotă de 5/8. Deci mai mare.
Mulțumesc pentru răspuns.

Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune. am vreun drept? catalina45 catalina45 Buna seara . Sotul meu a decedat de curând urmând a se dezbate succesiunea. Sotul meu mai are 2 fiica din prima căsătorie. Eu si sotul meu am avut o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am cumparat un apartament si l -am platit integral ... Mihai Berlogea Mihai Berlogea Buna ziua. Am cumparat un apartament si l -am platit integral din contul meu bancar. Pe contractul apartamentului am trecut si pe sotie.Sotia a decedat si ... (vezi toată discuția)
Drept la apartament IKALIKA IKALIKA Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)