avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat

Buna ziua.
Sotul meu a făcut o contestație in 2017 pentru o contravenție ( a trecut pe rosu). A avut un avocat în acest proces, insa acesta nu l-a anunțat ca la ultimul termen a pierdut procesul si ca trebuie sa predea permisul la serviciul rutier. E foarte adevărat ca nici nu s-a interesat, bazat fiind ca are un avocat plătit.
El este sofer profesionist dealtfel si nu ar fi riscat sa facă tampenii de genul.
În urma unui control, agentul i-a spus ca nu are dreptul de a conduce si i-a întocmit dosar penal.
La 3 zile după întocmirea dosarului, a primit acasa plic de la politia rutiera ca trebuie sa predea permisul în urma hotărârii judecătorești ramase definitiva și irevocabila.

Întreb acum daca exista posibilitatea sa facă o cerere către procuror ca sa poată conduce pana la soluționarea dosarului.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Decembrie 2020
DianaLM, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 4 Aprilie 2022
De la politie a primit acea înștiințare la doua zile după întocmirea dosarului penal.
Acum dosarul a ajuns la procurorul de caz dar ideea e ca îl da afara de la locul de munca din cauza ca nu poate conduce în afara.

Mihnea Dorian a scris:

Politia nu l-a instiintat ca are dreptul de conducere suspendat ?
Daca nu stia ca avea dreptul de conducere suspendat cel mai probabil se va dispune clasarea dosarului.
Nu cred ca exista vreo solutie sa poata sa iasa din tara pana nu se va solutiona dosarul penal.

Revin cu o întrebare. Dosarul este acum la parchet de la începutul lunii Martie.
Cam cât durează o soluționare din partea procurorului?
V-a spus politistul cu ce propunere a trimis dosarul?
I-a dat un proces verbal de aducere la cunostinta a calitatii de inculpat și a drepturilor procesuale.

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

V-a spus politistul cu ce propunere a trimis dosarul?

Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
DianaLM, utilizator
Probabil ca l-a trimis cu RTUP si o sa fie trimis in judecata.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

Alte discuții în legătură

Dosar clasat/trecere de pieton/ durata suspendare permis? MihaelaUu MihaelaUu Buna ziua! In iulie anul acesta am lovit un pieton pe trecerea de pietoni. Acesta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și nu a depus plângere. Am primit ... (vezi toată discuția)
Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă ... Stanescu78 Stanescu78 Bună seară, pe data de 23.12.2023 am avut un accident cu victimă + parasirea locului accidentului din cauza că barbacsul persoane vătămate era violent ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, redobândire permis stare de alerta Cristian312 Cristian312 Am dosar penal pentru vătămare corporala din cupla în urma unui accident rutier provocat din cauza mea în data de 15.11.2020 și am niște nelămuriri. Am ... (vezi toată discuția)