Salut, as avea si eu o intrebare.A fost garda la noi si ne-a amendat ca pe factura nu am trecut nr.contractului sau comenzii.Pot sa invoc, la plangerea la contraventie, faptul ca noi nu am incheiat contract, nu avem nici o comanda, deoarece exista doar un contract verbal intre noi.Mentionez ca la contractele comerciale nu este obligatorie forma scrisa (art.46 C.com).Precizez ca potrivit art.3, alin.4 din OMFP aveam obligatia sa trecem pe factura nr.comanda sau contract.
Din moment ce am emis o factura care este semnata de ambele parti, nu este o dovada sufiecienta ca a existat o intelegere verbala.
Si sunt acceptate si vorbele-proba cu martori.
Mijloacele de proba pe care le pot folosi contribuabilii
Intre textele legale rigide si aplicarea legii in favoarea contribuabilului
Codul de procedura fiscala prevede ca in fata organelor de control mijloacele de proba de care se poate uza, conform art. 49 alin. 1, sunt:
a) solicitarea informatiilor, de orice fel, din partea contribuabililor si a altor persoane;
b) solicitarea de expertize;
c) folosirea inscrisurilor;
d) efectuarea de cercetari la fata locului.
In art. 2 din acelasi Cod se specifica doua aspecte:
- alin. 2: "Prezentul cod constituie procedura de drept comun pentru administrarea impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat";
- alin. 3: "Unde prezentul cod nu dispune, se aplica prevederile Codului de procedura civila"
Alte discuții în legătură
Semnatura -factura
melcsy
exista un contract de antrepriza semnat de 2 beneficiari, care defapt sunt sot si sotie.
factura insa este semnata numai de catre una dintre ei....exista ... (vezi toată discuția)
Proces comercial
EHash
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o informatie. In cazul unui proces comercial privind neridicarea si neachitarea unei marfi livrata conform contractului, eu ... (vezi toată discuția)