avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Achitarea contravalorii studiilor facute la buget
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Achitarea contravalorii studiilor facute la buget

Buna ziua !
Am si eu o intrebare legata de facultate si poate o sa ma puteti ajuta.
Sunt in anul II si as vrea sa renunt la facultatea pe care o urmez acum si sa ma duc la alta. Aici am beneficiat de studiu la buget si as vrea sa achit contravaloarea studiilor pe care le-am facut aici pentru a ma incadra la buget in noua facultate (taxa de studiu acolo e foarte scumpa).
Am intrebat la secretariat daca pot sa achit contravaloarea studiilor si mi-au zis (din ce am inteles eu) ca deja au trimis la minister situatia mea care arata ca am beneficiat pe anul I de studiu la buget si nu se mai poate face nimic in acest sens...
Nu prea inteleg explicatia lor si de ce faptul ca am fost inregistrat ca student la buget nu m-ar lasa sa achit contravaloarea acestor studii.
V-as multumi enorm daca a-ti putea sa ma lamuriti de ce zic doamnele de la secretariat ca nu pot sa achit contravaloarea studiilor si ce as putea sa fac in acest sens.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 25 Decembrie 2020
Legea nr.1/2011
art.142
......
(6) O persoană poate beneficia de finanțare de la buget pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.
(6^1) Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare finanțate de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;
b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A doua facultate fara taxa claudiutergo claudiutergo Buna ziua! De curand am fost admis pe locurile fara taxa la o facultate de medicina (5 ani de studiu), dar sunt obligat sa platesc cea de-a doua facultate pe ... (vezi toată discuția)
Urgent! buna ziua! daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care ... AnaB01 AnaB01 Buna ziua! Daca am terminat o facultate de 3 ani dintre care doar 2 la buget, la o a doua facultate de 6 ani mai am dreptul sa beneficiezz de buget o parte din ... (vezi toată discuția)
Facultate la buget Cristinacristina2019 Cristinacristina2019 Buna ziua! Doresc sa achit contravaloarea unui semestru la o facultate de stat. Am fost admisa la buget acum 5 ani, dupa 3 luni am inghetat anul. In vara vreau ... (vezi toată discuția)