avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, stie cineva cum se cauta jurisprudenta si ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, stie cineva cum se cauta jurisprudenta si doctrina ...

Buna ziua, stie cineva cum se cauta jurisprudenta si doctrina in romana?

Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 01:24, 20 Decembrie 2020
jurisprudenta.com
rolii.ro
Va multumesc mult. As mai avea o intrebare. Articolul 378 din codul penal (abandonul de familie) se poate aplica si abandonului de copil? Intreb acest lucru deoarece nu exista in codul penal nici-un articol special pentru abandonul de copil. Dar tot acest articol 378 mai spune ca victima trebuie sa depuna plangere (dar un copil abandonat minor nu ar putea sa depuna plangere) deci din cauza aceasta nu cred ca acest articol se poate aplica si in cazul abandonului de copil. Caut un articol sau ceva care sa spuna ca parintii care isi abandoneaza copii vor fi sanctionati, dar nu gasesc nimic. Exista doar o lege n°272 pentru protectia copiilor dar nici ea nu prevede nici-o sanctiune pentru parinti.

Multumesc.
Este bun art 378 cod penal, acopera problema dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, stie cineva daca exista vrea-o lege, articol, sau ... Adrianna12 Adrianna12 Buna ziua, stie cineva daca exista vrea-o lege, articol, sau cod care sa sanctioneze abandonul copiilor de catre parinti? Codul penal nu prevede nimic in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, asi avea o intrebare in legatura cu lege n°272/2004 ... Adrianna12 Adrianna12 Buna ziua, asi avea o intrebare in legatura cu lege n°272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Asi dori sa mi se confirme ca aceasta ... (vezi toată discuția)
Portal hotărâri judecătorești Primul Primul Bună seara! Încerc să fac o cercetare a hotărârilor judecătorești având ca obiect - Art. 297 alin. 2 Cod penal; - Art. 247 Cod penal 1968. ... (vezi toată discuția)