avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere abandon de familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere abandon de familie

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti la ce organ pot sa depun o plingere pentru abandon de familie si la domiciliul cui?
Cu ce acte trebuie sa ma prezint?
Cel mai recent răspuns: kati-lina , utilizator 09:48, 30 Iulie 2015
Potrivit art. 378 Noul cod penal, abandonul de familie este infracțiune(art. 305 vechiul cod penal). Prin urmare plângerea se depune la Parchetul de pe lângă Judecătoria de care depindeți. Faceți o PLÂNGERE PENALĂ în care indicați numele d-voastră , al copiilor , adresa actuală, cnp, precum și ca pârât, indicați numele și prenumele soțului , adresa actuală la care poate fi găsit, nr. cnp și relatați faptele. neplata cu rea credință a pensiei alimentare, nu contribuie în nici un fel la întreținerea copilului, etc.
multumesc pentru indrumare.
dar eu locuiesc intr-o localitate si el locuieste in alta localitate, atunci el va fi chemat la organele de cercetare din localitatea mea de domiciliu sau la domiciliu lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tudor_nineta tudor_nineta cine poate sa ma ajute sa formulez o plangere la parchet pentru neplata pensiei alimentare multumesc (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mamy86 mamy86 Buna ziua,sunt divortata,si de cand am divortat am avut probleme cu neplata pensiei alimentare a fostului sot,Banii cand ii trimite,ii trimite la parintii ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Alin Gheorghe Alin Gheorghe buna! in urma divortului obtinut prin hot. definitiva si irevocabila in 2006 am primit custodia fiului meu, acum in varsta de 5 ani si 8 luni. in primelele ... (vezi toată discuția)