avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen depunere intampinare dupa citarea prin posta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen depunere intampinare dupa citarea prin posta

Salutare. In cat timp de la primirea procesului verbal și a plicului cu citația se poate depune întâmpinarea?

Procesul pare ca e la al doilea termen de " se reia procedura de citare ". Se mai poate depune intampinarea? Plicul pare sa fi fost pus impreuna cu PV pe 30.11 iar pe 12 ar fi fost unul dintre termene. Rămâne valabil termenul de 25 zile de pe 30.11 + 7 zile ?

Multumesc !
Ultima modificare: Joi, 17 Decembrie 2020
Ionut.Alexandru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Sebastian Murariu , Avocat 18:19, 17 Decembrie 2020
Daca pe 23 ați primit plicul atunci nu mai sunteți în termen pentru a depune întâmpinare (asumând ca e o procedura de drept comun).

De asemenea, în cazul unei ordonanțe președințiale, termenul pentru depunerea întâmpinării nu este de 25 de zile ca în procedura de drept comun, ci legiuitorul spune că aceasta nu este obligatorie. Prin urmare, puteți face apărări care să ducă la respingerea cererii formulate de către reclamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de judecata davidc davidc Buna ziua, Vreau sa ma lamuresc intr-o chestiune legata de termenul de judecata. Pe portalul instantelor apare la rubrica sedinte, data de 09.04.2014 in ... (vezi toată discuția)
Judecata fara citare lazu lazu Buna ziua. Am fost chemat in judecata de catre asociatia de proprietari printr-o actiune introdusa in noiembrie 2014. Stiu despre proces de pe portal just si ... (vezi toată discuția)
Intampinare Dinte Dinte Buna seara! Atunci cand iti vine citatie de la tribunal, am inteles ca ai la dispozitie 30 de zile pentru intampinare. Intrebarea mea este: De cand incepe ... (vezi toată discuția)