avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua am o întrebare vă rog am fost casătorita ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua am o întrebare vă rog am fost casătorita aproape ...

Buna ziua am o întrebare vă rog am fost casătorita aproape 3 ani cu fostul soț am divorțat dar nu am făcut partajul fostul soț nu a vrut sa ne înțelegem amiabil avem acte doar pe teren împreună având toate materialele pentru casă cumpărate impreuna după divorț el a ridicat o casă noua cu acele materiale actele pe casă cel mai probabil sunt pe el. Acum el a decedat şi vroiam să intreb ce drept am acolo sau dacă am vreun drept va mulțumesc frumos aştept un răspuns
Cel mai recent răspuns: Simona 46 , utilizator 11:19, 28 Decembrie 2020
Trebuie intai verificat daca acea casa a fost construita legal, in ce mod (firma, regie proprie) si de acolo porniti sa vedeti la ce aveti drept. Copii are?
Nu are copii vă muțumesc din suflet pentru mesaj
Buna dimineata revin cu o intrebare va rog m-am interesat si nu are autorizatie de constructie. Am fost contactata de sora fostului sot si mi-a propus sa vindem si sa impartim banii pe jumate. Acum intreb au si ei drept la jumatate. Mentionez ca timp de 10 ani nu ma contactat nimeni sa imi dea ceva cand fostul sot a vandut tot ce aveam impreuna in afara de materialele pentru casa eu am plecat cu ce era pe mine. Va multumesc frumos astept un raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cum nu aveti copii impreuna, bineinteles ca il mostenesc parintii lui ( daca mai sunt in viata- probabil ca nu mai sunt daca sora va propune asta) si fratii lui.
Dvs nu aveti drept de mostenire, aveti dreptul la jumatate din teren ca era bun comun...

si mi-a propus sa vindem si sa impartim banii pe jumate.

mi se pare o varianta super convenabila pt ambele parti.
daca ajungeti la judecata, pe langa faptul ca prierdeti vremea, nu stiu daca veti obtine tot atat.
dvs nu ati construit casa impreuna, aveati impreuna doar materiale cumparate, care daca erau lasate in ograda, acuma nu mai aveati ce imparti.
Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj corina.maria corina.maria Buna. Parintii mei au divortat in urma cu 18 ani fara sa faca partajul bunurilor comune ( o casa, anexe si gradina). Tatal meu ramanand sa locuiasca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii - fara copii ai decedatilor Elena27R Elena27R Buna ziua, Suntem in situatia de a cumpara o casa si terenul aferent care a ramas in urma decesului unor rude, matusa si unchi decedati amandoi acum 1 an. ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati adriana vulcu adriana vulcu Sotul meu a avut un cumnat care a decedat in 2001, iar sora sotului a decedat in 2008. Nu au avut copii, nu au testamente si au stat impreuna dar au fost ... (vezi toată discuția)