avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... De la ce vârstă plătesc copiii întreținerea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

De la ce vârstă plătesc copiii întreținerea la bloc și as vrea sa mai știu dacă trebuie să îl trec în cartea de imobil. Mulțumesc.

De la ce vârstă plătesc copiii întreținerea la bloc și dacă tre
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:41, 21 Decembrie 2020
Cum sa nu fie obligatoriu, citiți legea 196 /2018. Este obligația proprietarilor sa declare modificările ce apar în numărul persoanelor din apartament.

Iar asociatia nu poate decide în aceasta problema, a nu lua în considerare o noua persoana. Despre câini și pisici nu scrie absolut nimic în lege.

Articolul 30
(1)Proprietarii din condominii au obligatia sa notifice presedintelui orice schimbare intervenita in structura si numarul membrilor familiei prin deces, casatorii sau nasteri, persoanele luate in spatiu, precum si locatarii/comodatarii ca urmare a inchirierii sau a imprumutarii locuintei.

Articolul 75
(1)Cheltuielile asociatiei de proprietari sunt cheltuieli legate de exploatarea, repararea sau intretinerea proprietatii comune si cheltuielile pentru asigurarea serviciilor de care beneficiaza proprietarii si care nu sunt facturate individual catre proprietatile individuale.
(2)Cheltuielile asociatiilor de proprietari, in functie de modul de calcul si de criteriile de repartizare pe proprietati individuale, sunt urmatoarele:
a)cheltuieli pe numar de persoane care locuiesc sau desfasoara activitati in proprietati individuale;
b)cheltuieli pe consumuri individuale;
c)cheltuieli pe cota-parte indiviza, in functie de suprafata utila a proprietatii individuale;
d)cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociatiei de proprietari;
e)cheltuieli pe consumatori tehnici; f)cheltuieli de alta natura.
(3)Asociatia de proprietari are obligatia de a respecta prevederile legale privind modul de repartizare a cheltuielilor comune, in caz contrar hotararile luate de adunarea generala a proprietarilor cu incalcarea acestor dispozitii sunt nule de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii este obligatoriu? cornelia_a cornelia_a Daca apartamentul al carui proprietar sunt este nelocuit, ce obligatii la plata imi revin? cheluielile pe spatiile comune da dar in privinta fondului de ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie Ovi789 Ovi789 Buna ziua, As vrea o clarificare la problema de mai jos, am citit multe topicuri inclusiv articolul publicat de dvs, pe site. Vreau sa ma conving ca am ... (vezi toată discuția)